Η ώρα για το ταξίδι των βιβλίων στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του ακριτικού νησιού της Δονούσας, αλλά και στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» έφτασε!

Στις δράσεις του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης συμμετέχουν πολλοί συγγραφείς και σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παλλήνης, ως Συνεργάτες! Η Ομάδα Αιγαίου θα παραλάβει τη βιβλιοβαλίτσα για το ακριτικό νησί της Δονούσας και ο Δήμος Παλλήνης θα αναλάβει την κατασκευή της υπαίθριας παιδικής ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης του πάρκου με την συνδρομή και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Τα παιδιά κατέγραψαν τα αγαπημένα τους βιβλία! Βιβλία από συγγραφείς που επισκέφτηκαν το Νηπιαγωγείο  στις δράσεις φιλαναγνωσίας της φετινής χρονιάς, βιβλία από τη Δανειστική Βιβλιοθήκη, βιβλία που αγαπούν και τα προτείνουν να διαβαστούν!

Μάλιστα, για να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά των βιβλίων τα παιδιά έφτιαξαν χειροποίητους σελιδοδείκτες αξίας «2 εβρο» και συνέταξαν λίστα με τον αριθμό που θα πουλήσουν στην οικογένειά τους, τους νονούς, τους συγγενείς, ακόμη και τους γείτονες!

Τα παιδιά, αφού ζωγράφισαν τη θάλασσα του Αιγαίου, τοποθέτησαν  καραβάκια με τους τίτλους που επιλέχθηκαν για να συγκεντρωθούν τα βιβλία που θα ταξιδέψουν στο νησί της Δονούσας με την σημαντική συμβολή της Ομάδας Αιγαίου!

Κάθε οικογένεια μπορεί να διαλέξει έναν ή και παραπάνω τίτλους βιβλίων για να συνδράμει ως βιβλιοεθελοντής στο ταξίδι του βιβλίου!

Και το ράφι αρχίζει να συγκεντρώνει βιβλία…