Με μεγάλη χαρά η Στ΄τάξη του 43ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε την Στ΄τάξη του 3ου διαπολιτισμικού σχολείου Μενεμένης, με την οποία είχε διασχολική συνεργασία πέρσι σε εκδήλωση κατά της σχολικής βίας και στο πλαίσιο του Προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω”!

Τα παιδιά του 43ου ξενάγησαν στη νέα παραλία και τον Λευκό Πύργο τα παιδιά του διαπολιτισμικού σχολείου, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είχαν επισκεφτεί το κέντρο της πόλης, καθώς πρόκειται για μαθητές και μαθήτριες που ζούνε στον καταυλισμό Ρομά του Δενδροποτάμου ή προέρχονται από οικογένειες ξένων μεταναστών στην Ελλάδα και ζούνε στην ευρύτερη περιοχή της Μενεμένης.

Τα παιδιά έπαιξαν φιλικό αγώνα μπάσκετ σε γήπεδο που μας παραχώρησε η ΧΑΝΘ και συντόνισαν εθελοντικά οι προπονητές της και ξεναγήθηκαν στο μουσείο αθλητισμού που λειτουργεί στο νέο κτίριο της οργάνωσης. Αντάλλαξαν χειροτεχνίες  που είχαν φτιάξει με θέμα τη φιλία και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να παίξουν μαζί.

Ήταν μια ημέρα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων για την ευγένεια, τη φιλική διάθεση και την πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ των παιδιών και τους αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!