Στο πλαίσιο του προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω” μαθητές κι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Βάρης υλοποίησαν το σχέδιο εργασίας  με θέμα το Δάσος!

Στόχος του σχεδίου εργασίας δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη γνώσεων και καλλιέργεια  αξιών, στάσεων και συμπεριφορών των παιδιών που είναι φιλικές προς το δασικό περιβάλλον. Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν και αγάπησαν το δάσος . Κατανόησαν την αξία και την προσφορά του στον άνθρωπο, εντόπισαν στο χάρτη δάση στην Ελλάδα, πληροφορήθηκαν για τα ζώα του δάσους που απειλούνται με εξαφάνιση, ενασχολήθηκαν με ασκήσεις δραματικής τέχνης, άκουσαν παραδοσιακά παραμύθια, αλλά και σύγχρονα σχετικά με το θέμα και δημιούργησαν την αφίσα του Δάσους.

Τέλος, γιατί η βιωματική μάθηση είναι πάντα πιο συναρπαστική, η ομάδα του “Νοιάζομαι και Δρω” προσκάλεσε την  Πυροσβεστική Υπηρεσία του νομού στο Νηπιαγωγείο, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να δουν από κοντά τους πυροσβέστες ,  να μιλήσουν μαζί τους, να εκφράσουν τις απορίες τους καθώς και να δουν ένα πυροσβεστικό όχημα και τον  εξοπλισμό του!