5 Μαΐου 2017

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου εδώ και 2 χρόνια έχει την τιμή να είναι ένα από τα 150 σχολεία σε όλη τη χώρα, στα οποία υλοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω», ένα πρόγραμμα που υλοποιείται χάρη σε ευγενικές δωρεές από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και στοχεύει στην ανάπτυξη της κουλτούρας της ενεργού πολιτειότητας και του εθελοντισμού στα παιδιά και στους νέους, καλλιεργώντας πηγαίες και βιώσιμες στάσεις ενεργού κοινωνικής προσφοράς με βιωματικές προσεγγίσεις.
Στα πλαίσια αυτού του καινοτόμου προγράμματος οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος κ. Ξυραφάκη Σοφία και κ. Πανηγυριτζόγλου Αθηνά σε συνεννόηση με το 1ο Γυμνάσιο Μαρκόπουλου πραγματοποίησαν την Παρασκευή 5/5/2007 μία κοινή δράση στο χώρο του σχολείου με σκοπό να διευρυνθεί και να ενισχυθεί η έννοια του εθελοντισμού και ταυτόχρονα να εμπεδωθεί η κουλτούρα της αλληλεγγύης σε ευρύτερη κλίμακα. Για το λόγο αυτό επισκέφθηκαν το σχολείο και ενημέρωσαν για το σημαντικό έργο τους τα μέλη της Ομάδας Ειδικών Δυνάμεων Εθελοντών Βόλου (πρώην καταδρομείς). Στη συνέχεια στους μαθητές και των δύο σχολείων δοθήκαν αναψυκτικά τα οποία ήταν μία ευγενική χορηγία της τοπικής βιομηχανίας αναψυκτικών ΕΨΑ.
Η συγκεκριμένη δράση ολοκληρώθηκε με το φύτεμα ενός δέντρου – σύμβολο της κοινής κουλτούρας του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης των δύο σχολείων, το οποίο ήταν δωρεά του κ. Σιάτρα Βασίλειο, γονέα μαθητή του σχολείου.

Πηγή: https://e-thessalia.gr/niazome-ke-dro-apo-1o-gymnasio-volou/