Το Εσπερινό Γυμνάσιο Λ.Τ Μυτιλήνης  επισκέφτηκε την Πέτρα και τον Μόλυβο, όπου εκεί οι μαθητές, γηγενείς και πρόσφυγες- μετανάστες, περιηγήθηκαν σε χώρους μεγάλης πολιτιστικής- ιστορικής αξίας, όπως στην Παναγία της Πέτρας και στο Κάστρο του Μολύβου και καλλιέργησαν αισθήματα σεβασμού απέναντι στο λεσβιακό τοπίο, ενώ παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία και για τη μεταξύ τους φιλική προσέγγιση.

Οι δράσεις της εθελοντικής ομάδας συνεχίστηκαν μιας και συνέβαλε χρηματικά, ως μαθητική κοινότητα, προσφέροντας το ποσό των 30 ευρώ για την κατασκευή της πινακίδας της  ΜΚΟ HELP, που προσφέρει κάθε είδους βοήθεια στα άπορα παιδιά της Λέσβου.

Ακόμη, κάποιοι μαθητές δραστηριοποιήθηκαν εθελοντικά, καθώς εντάχθηκαν στο σώμα των εθελοντών πυροσβεστών και πήραν μέρος σε διάφορες δράσεις, όπως στην πυρόσβεση καταυλισμού στη Μόρια, καθαρισμός και τον εξωραϊσμό δρόμων του Πλωμαρίου.

Επιπλέον, οι μαθητές του Σχολείου ευαισθητοποιήθηκαν, σχετικά με τη χλωρίδα του νησιού και κυρίως τα βότανα της Λέσβου, έπειτα από την παρακολούθηση της παρουσίασης οπτικοακουστικού υλικού από τον Μάκη Αξιώτη, φυσιοδίφη και γιατρό  του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης!

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι την περίοδο αυτή παιδιά από το Σχολείο δραστηριοποιήθηκαν, ως γνήσιοι Νοιζομαικαιδρίτες,  σχετικά με την παραγωγή ντοκιμαντέρ, με θέμα τη μετανάστευση!

 

Ήρωας είναι ένας μαθητής μετανάστης του Σχολείου. Μάλλον δεν υπάρχει πιο άμεσος τρόπος από αυτόν, προκειμένου να  καλλιεργηθεί η ενσυναίσθηση απέναντι στο ζήτημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης καθώς και η αλληλεγγύη απέναντι σε ανθρώπους που βίωσαν τον ξεριζωμό.