Την περασμένη Κυριακή του Μάη πραγματοποιήθηκε η παράδοση των τροφίμων που είχαν συλλεχθεί κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης Vari Run!

Οι Δρομείς Σύρου καθώς και γονείς και παιδιά από το Νηπιαγωγείο Βάρης Σύρου φόρεσαν τα πρωϊνά τους χαμόγελα και επισκέφτηκαν το Πτωχοκομείο- Γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα. Μικροί και μεγάλοι, κουβαλώντας ο καθένας ό,τι μπορούσε, μετέφεραν τρόφιμα και άλλα υλικά στην κουζίνα του γηροκομείου και κάθισαν στην τραπεζαρία. Εκεί, ο πρόεδρος του τμήματος αφού ευχαρίστησε μικρούς και μεγάλους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια και πρωτοβουλία, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ίδρυμα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο σημαντική την προσφορά αυτή!

Το λόγο πήρε μία από τις νηπιαγωγούς του Σχολείου, η οποία αφού εξήρε την αγαστή συνεργασία με τους Δρομείς, μίλησε για το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» και πώς μέσα από την δραστηριοποίηση ενισχύονται οι έννοιες της προσφοράς, του εθελοντισμού και της ενεργούς πολιτειότητας!

Στο τέλος της επίσκεψης οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο ξενάγησαν την ομάδα του “Νοιάζομαι και Δρω” στους χώρους και στην αυλή του γηροκομείου, όπου εκεί παρατήρησαν τις άπειρες χελώνες  που υπήρχαν στην αυλή.  χάρισαν όσες χελωνίτσες οι μικροί τους φίλοι ήθελαν να πάρουν στις αυλές τους, ανταποδίδοντας με τον τρόπο τους την αγάπη και τη χαρά που πήραν από αυτή την τόσο γλυκιά επίσκεψη!

Ο κύκλος του «Νοιάζομαι και Δρω», για το Νηπιαγωγείο Βάρης, ολοκληρώνει σιγά σιγά για φέτος την πορεία του, έχοντας χαράξει ανεξίτηλα σημαντικές έννοιες και γλυκά συναισθήματα στις καρδιές και τις ψυχές μικρών και μεγάλων!

Έννοιες που αν καταφέρουμε όλοι να εγγράψουμε στην ψυχή μας, ο κόσμος μα θα γίνει απλά ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ!