Στο πλαίσιο του Προγράμματος και με αφορμή το διαγωνισμό «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2017 «του European School Radio  που πραγματοποιήθηκε στις εργασίες του  4ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στο Ρέθυμνο, η Ε΄τάξη του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αττικής, δημιούργησε το τραγούδι, με τίτλο «Νοιάζομαι και Δρω».

Οι μαθητές ευαισθητοποιημένοι  από τις αρχές και τις ιδέες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, του ενεργού πολίτη και της οικολογικής συνείδησης , με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών που με αγάπη και φροντίδα βρίσκονται στο πλευρό τους, έγραψαν τις ιδέες τους και στη συνέχεια τις έκαναν στίχους!

Για το καλύτερο δυνατό ηχητικό αποτέλεσμα το τραγούδι ηχογραφήθηκε στο Studio Odeon με τη βοήθεια γονέα του σχολείου, που εργάζεται ως ηχολήπτης στο συγκεκριμένο στούντιο. Καθοριστική ήταν η συμβολή των εκπαιδευτικών του Σχολείου κυρίου Γρηγόρη Αργυρίου, που συνέθεσε τη μελωδία του τραγουδιού και του κυρίου Πάνου Ηλιόπουλου που βοήθησε στη διδασκαλία του τραγουδιού.  Τραγούδησαν όλα τα παιδιά, χωρίς να αποκλειστεί κανένα και πραγματικά το χάρηκαν!

Η οπτικοποίηση του τραγουδιού έγινε με φωτογραφίες από τις δράσεις πολλών τάξεων του σχολείου μας που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και πάντοτε στο πλαίσιο του προγράμματος Νοιάζομαι και Δρω!

Ας το απολαύσουμε!!!