Το Μουσικό Σχολείο Ιλίου συμμετείχε, για δεύτερη χρονιά, στην εβδομάδα εθελοντικών δράσεων του Lets Do It Greece από 27/03/2017 έως 02/04/2017 με καθαρισμό του σχολείου και του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, γνωρίζοντας ότι η δράση αυτή είναι μια καλή ευκαιρία συνεργασίας των ενεργών πολιτών που ενισχύει τη κουλτούρα του εθελοντισμού. Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου ενημέρωσε τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς για τη δράση και σχεδίασε το χρονοδιάγραμμα της πραγματοποίησης της. Τον Ιανουάριο 2017 οι μαθητές, με τη συνεργασία των καθηγητών τους, έκαναν αίτηση στην ομάδα του Lets Do It Greece για τη χορήγηση των αναγκαίων υλικών από τη χορηγό εταιρεία Sanitas η οποία για τρίτη συνεχή χρονιά βρίσκεται στο πλευρό των ομάδων δράσης ως Εθνικός Υποστηρικτής του Lets Do It Greece,προσφέροντας υλικά καθαρισμού σε εκατοντάδες σημεία δράσεων σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια δηλώσαμε τη δράση μας στο χάρτη της ομάδας, μαζί με πολλά άλλα σχολεία, δήμους, εθελοντικές οργανώσεις και άλλους φορείς, κάνοντας ευρέως γνωστή τη δράση που είχαμε σκοπό να πραγματοποιήσουμε.

Κατά τη διάρκεια της δράσης καθαρισμού συλλέχθησαν 400lt σκουπίδια από το χώρο του σχολείου, του πάρκου και της λίμνης. Διαχωρίστηκαν τα σκουπίδια σε ομάδες ανακυκλώσιμων και μη  και παρατηρήθηκε ότι τα περισσότερα ήταν ανακυκλώσιμα υλικά όπως πλαστικό(μπουκάλια, καλαμάκια, σακούλες, παιδικά παιγνίδια),αλουμίνιο(κουτάκια αναψυκτικού, τονωτικού ποτού), χαρτί(κόλες Α4,κουτιά τσιγάρων) και λιγότερο γυαλί (μπουκάλια). Οι μαθητές φωτογράφησαν τα σκουπίδια για να κατασκευάσουν ενημερωτική αφίσα σχετικά με το χρόνο αποδόμησης που χρειάζεται κάθε κατηγορία ανακυκλώσιμων για την ενημέρωση των συμμαθητών τους. Στη συνέχεια τα τοποθέτησαν σε διαφορετικές σακούλες και τα πέταξαν στους αντίστοιχούς  κάδους.

Με αυτή τη δράση οι μαθητές και οι μαθήτριες κατάφεραν να συμμετάσχουν ενεργά στη κοινωνία των πολιτών, να συνεργαστούν σε ομάδες, να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τη περιβαλλοντική υγιεινή, να χαρούν που αναλαμβάνουν δράση και να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας στο σχολείο και στο ευρύτερο περιβάλλον.