Το «Νοιάζομαι και Δρω» βραβεύτηκε στα Education Business Awards 2017 με Χρυσό Βραβείο στην Κατηγορία «Δεσμός με την Κοινωνία».

Σε μια μεγαλειώδη γιορτή της εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017 στην Αθήνα, ανακοινώθηκαν οι νικητές του φετινού διαγωνισμού των  Education Business Awards. Ανάμεσα σε πολλές υποψηφιότητες το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» αξιολογήθηκε  ως το καλύτερο της κατηγορίας του.  Ειδικότερα, το πρόγραμμα αξιολογήθηκε ως προς τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του και την παιδαγωγική του προσέγγιση, ευστοχία και αποτελεσματικότητα στην καλλιέργεια της συνείδησης του ενεργού πολίτη και τη σύνδεση του σχολείου με φορείς της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και άλλους κοινωνικούς εταίρους. Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός η Αντιπρόεδρος, κ. Λένα Παπαλεξοπούλου και εκ μέρους του Ιδρύματος Λαμπράκη η Γενική Διευθύντρια, κ. Βιβή Ανθοπούλου.

Παράλληλα, βραβεύτηκε με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Επένδυση στον Εθελοντισμό» το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ένα από τα σχολεία του δικτύου μας, οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του οποίου κινητοποιήθηκαν ως μικροί εθελοντές και συμπαρέσυραν πόρους και δυνάμεις του περιβάλλοντός τους για το κοινό καλό.

Οι τιμητικές αυτές διακρίσεις αποτελούν ηθική αναγνώριση του έργου  των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των συντονιστών και όλων των συντελεστών του προγράμματος και φυσικά, των δωρητών μας. Ευχαριστούμε θερμά τους οργανωτές των Education Business Awards, καθώς και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (μέγας δωρητής), το Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, χωρίς τις δωρεές των οποίων δεν θα μπορούσαμε να γιορτάζουμε τη σημερινή μας επιτυχία.