Γιορτή Εθελοντισμού στο 145ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

«Ο κόσμος είναι στα χέρια σου»

Η μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού έφτασε!!

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου αναλαμβάνουμε δράση για την αισθητική αναμόρφωση του σχολείου μας!! Από τις 9:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι θα συμμετέχουμε όλοι ενεργά, μαθητές, γονείς, δάσκαλοι και οι πρόσκοποι από το 15ο Σύστημα, προκειμένου να αναβαθμίσουμε τις υποδομές του σχολείου μας, να εξωραΐσουμε το σχολικό περιβάλλον και να ομορφύνουμε μερικές γωνιές του.  Η δράση αυτή υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος « Νοιάζομαι και δρω» και αποτελεί μία συνειδητή ενέργεια για να αποκτήσουμε όλοι την ιδιότητα του ενεργού πολίτη και της δράσης με χαρακτήρα ενεργού πολιτειότητας με συμμετοχή στις κοινωνικές διεργασίες.

Στόχος μας είναι να φυτέψουμε λαχανικά και λουλούδια στον σχολικό κήπο, να ζωγραφίσουμε επιδαπέδια  παιχνίδια στην αυλή για τα παιδιά, να ομορφύνουμε ζωγραφίζοντας τους τοίχους του σχολείου, να βάψουμε τα σημεία γύρω από τις βρύσες και να ζωντανέψουμε με χρώματα τα παγκάκια. Οι δράσεις αυτές προτάθηκαν από τους μαθητές στα πλαίσια αναζήτησης ιδεών που θα βελτίωναν την σχολική καθημερινότητα και λειτουργία του σχολείου. Αποφασίστηκαν τέλος, ως αναγκαίες αλλά και ως οι εφικτές για την χρονιά αυτή.

Όσο πιο πολλοί τόσο πιο μεγάλη γιορτή!! Έλα και εσύ!!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

145Ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών: Σαραντάκος Πάνος, Μουσγάς Γρηγόρης, Κοσμάτου Ελπίδα, Φακή Κλεάνθη, Γεωργιάδης Δημήτρης, Κωστάκη Χριστίνα, Ποταμιάνου Αλεξάνδρα, Χελή Κυριακή, Μαρκουίζου Μαρούλα