Μέσα στον όμορφο Απρίλη, το 44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών υλοποίησε την κεντρική του Δράση για το Πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω” και μοιράζεται τις εμπειρίες του μαζί μας, μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Μια συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο Κωφών Πάτρας ήταν και η κορωνίδα των δράσεων του Σχολείου μας! Οργανώθηκε μια δράση κατά την οποία οποία θα συμμετείχαν, χωρίς αποκλεισμούς ακούοντες και μη ακούοντες μαθητές. Η δράση περιείχε παιχνίδια γνωριμίας, επίσκεψη στις τάξεις του σχολείου και γνωριμία με τον τρόπο διδασκαλίας των μαθημάτων, γνωριμία με τη νοηματική γλώσσα και τη χρήση της και τέλος παιχνίδι στην αυλή του σχολείου!

Μια δυνατή εμπειρία για του μαθητές και των δύο σχολείων και ίσως μια γερή ώθηση στο να αντιληφθούν τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο…Χαρακτηριστικά ένας μαθητής έγραψε:”Ήταν μια ωραία εμπειρία. Περάσαμε υπέροχα και μάθαμε ότι ακόμα κι αν είμαστε διαφορετικοί, όλοι  μας, ακούοντες και μη ακούοντες, είμαστε ίσοι”.

Στο τέλος της δράσης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών. Από το Σχολείο Κωφών δόθηκε σε κάθε μαθητή το βιβλίο της Δήμητρας Γεωργίου “Το όνειρο Καμ-Καμ”. Με τη σειρά της, η εθελοντική ομάδα του 44ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών έφτιαξε και έδωσε στους φίλους της μια αφίσα αναμνηστική της επίσκεψης!