Ανοιξιάτικα νέα εθελοντισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς μας στέλνει το 3ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης. Η εθελοντική ομάδα του Σχολείου, μαθητές και εκπαιδευτικοί, επισκέφθηκαν με  το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Νέας Σμύρνης, όπου πρόσφεραν τσάντες με  φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, με σκοπό να διανεμηθούν σε οικονομικά αδύναμους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Η καλλιέργεια συνθηκών κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς οδηγεί το δίχως άλλο σε ανείπωτη χαρά και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο!

Σειρά έχει και η επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπου οι μαθητές, έχοντας ενημερωθεί για τα κοινά και ως μέλη της κοινωνίας των πολιτών, αποφάσισαν να υποστηρίξουν τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, να αναλάβουν ενεργό δράση και να συμβάλουν με τη σειρά τους στην προσπάθεια συλλογής τροφίμων. Έτσι, πρόσφεραν τσάντες με συσκευασμένα είδη διατροφής και υγιεινής καθαριότητας, με σκοπό να διανεμηθούν σε αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας και σε ανέργους ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Η επόμενη στάση, στην Κοινωνική Ιματιοθήκη του Δήμου Νέας Σμύρνης έδωσε μεγάλη χαρά στην υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη κοινωνική δομή εθελοντική ομάδα, η οποία τους υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Μέσα σε ένα συναισθηματικό κλίμα θαλπωρής, τα παιδιά βίωσαν το πολύτιμο δώρο που προσφέρει η αλληλεγγύη και η αλληλοσυνεισφορά!

Και κλείνουμε, προς το παρόν, με ένα, γεμάτο θέρμη και φροντίδα για το διπλανό μας, άνοιγμα…Οι Νοιαζομαικαιδρίτες του 3ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης, μαζί με μέλη του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων υποδέχτηκαν  παιδιά με ειδικές ικανότητες και προβλήματα όρασης, μαζί με τους συνοδούς τους και τη διευθύντρια του Κέντρου «ΙΡΙΔΑ» .

Οι εθελοντές μαθητές καλωσόρισαν εγκάρδια τους επισκέπτες, τους μοίρασαν ημερολόγια , ενώ στη συνέχεια μέλη της Αναγνωστικής Λέσχης τους διάβασαν λαϊκά παραμύθια . Με τη σειρά τους, τα παιδιά του Κέντρου «ΙΡΙΔΑ» τους τραγούδησαν και η επίσκεψη έκλεισε με ένα αποχαιρετιστήριο και αναμνηστικό δώρο που με αγάπη ετοίμασαν οι εθελοντές για τους εκλεκτούς τους φίλους.