Το σχολείο Σχοινούσας ξεκίνησε την υλοποίηση του Προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω” από τη μικρή, δική του “αυλή”, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Εκείνη δηλαδή του σχολείου και της ψυχής των μαθητών. Έτσι εκπαιδευτικοί και μαθητές αποφάσισαν να φυτέψουν λουλούδια σε γλαστράκια για να την ομορφύνουν ακόμα περισσότερο.

Η κ. Μαρία Γρίσπου, παλιά μαθήτρια και νυν τεχνολόγος/γεωπόνος, είχε ακούσει την ιδέα των μαθητών και είχε ενθουσιαστεί! Κάποια στιγμή, λοιπόν, μας ήρθε ένα αναπάντεχο δώρο. Εργαλεία κήπου για κάθε μαθητή ξεχωριστά! Γυμνάσιο, Λύκειο, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο. Παράλληλα έστειλε δώρο και μικρά φυτά, μαζί με ένα υπέροχο γράμμα.

Τέλος  Νοεμβρίου 2016, προγραμματίστηκε λοιπόν το φύτεμα. Ζητήθηκε από την Κοινότητα Σχοινούσας να φέρει χώμα και μικροί και μεγάλοι μαθητές ανέλαβαν δράση.

Η κ. Ιωάννα Οικονομίδη, επίσης τεχνολόγος/γεωπόνος, με πολύ χαρά εξήγησε τη διαδικασία και έδωσε κατευθύνσεις στους μαθητές.

Ο ενθουσιασμός, ειδικά από τους μικρούς μαθητές ήταν πολύ έντονος.

“Σκάψαμε, φυτέψαμε, ποτίσαμε και τοποθετήσαμε τις γλάστρες μας στα περβάζια των παραθύρων”.

Τις τελευταίες τις είχαν ζωγραφίσει οι μαθητές με την καθοδήγηση της εικαστικού κ. Οικονόμου Χριστιάνας.

Η δράση πέτυχε το στόχο της σε μεγάλο βαθμό. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη φύση , έμαθαν να φυτεύουν, πώς πρέπει να ποτίζουν για να διατηρηθεί το λουλούδι τους, πώς αναπνέουν και μεγαλώνουν  τα φυτά.