Στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε το 4ο  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και η βράβευση του Ραδιοφωνικού διαγωνισμού «Κάν’ το ν’ Ακουστεί»! Το συντονισμό των δράσεων είχαν, εκτός από την Επιστημονική Εταιρεία του “European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης και το τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΑΤΕΙ Κρήτης.

Φυσικά το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης είχε τη χαρά να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει στους χώρους του περισσότερους  από 980 μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς από 43 σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Ελλάδα και την Κύπρο σε μια μαθητική γιορτή γεμάτη δημιουργία, έμπνευση, ελεύθερη έκφραση και συνεργασία!

Και βέβαια οι εθελοντές του «Νοιάζομαι και Δρω» ήταν εκεί!

Έντεκα δυναμικοί Ο.Μ.Α.Δ.Α.ρχες (με τα άσπρα καπέλα) το πρωί της Παρασκευής (17/3/2017) στην κεντρική αυλή του σχολείου ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν, αφού πρώτα είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα, βιωματικά παιχνίδια γνωριμίας μεταξύ των μαθητικών ομάδων στα οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 150 μικροί και μεγαλύτεροι επισκέπτες μαθητές.

 

Έκαναν παιχνίδια με μπάλα για να γνωριστούν μεταξύ τους τα μέλη των ομάδων τους, έβαλαν τους επισκέπτες στο κλίμα του φεστιβάλ παίζοντας με «ραδιοφωνικές» λέξεις και μηνύματα αφής, χρησιμοποίησαν χρωματιστά κουβάρια για να βρουν όλα εκείνα που τους ενώνουν μέσα από το ραδιόφωνο και βέβαια έφτιαξαν και «έκαναν ν’ ακουστεί» δυνατά το δικό τους μήνυμα αγάπης, φιλίας, συνεργασίας και ραδιοφωνικής δημιουργίας.  Έτσι, έσπασε ο πάγος και οι επισκέπτες ένιωσαν γρήγορα «σαν το σχολείο τους»!

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για τους Ο.Μ.Α.Δ.Α.ρχες. Είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να καλωσορίσουν με τον πιο ζεστό τρόπο τους επισκέπτες μας αλλά και να καθοδηγήσουν με ιδιαίτερη ευγένεια και σεβασμό τις ομάδες τους που αποτελούνταν από παιδιά διαφόρων ηλικιών (δημοτικό – γυμνάσιο – λύκειο), διαφόρων πόλεων και διαφόρων τύπων σχολείων (δημόσια – ιδιωτικά – εσπερινά – ειδικά – ΚΕΑΤ).

Επιπλέον,  κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ πολλά παιδιά του Νοιάζομαι και Δρω μεμονωμένα βοήθησαν ως εθελοντές σε διάφορα πόστα, όπως στη γραμματεία, στους πάγκους με τα νόστιμα κρητικά εδέσματα, στις ξεναγήσεις των σχολείων στο χώρο του φεστιβάλ κλπ.  Γενικά, όλοι οι μαθητές του Σχολείου μας έδωσαν τον καλύτερο «εθελοντικό» τους εαυτό! Χωρίς αυτούς το Φεστιβάλ δεν θα είχε σίγουρα τέτοια επιτυχία!