Συνάντηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Νοιάζομαι και δρω» έγινε την Τετάρτη στο χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας.

Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 3 σχολεία της Μεσσηνίας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Υλοποιείται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δεσμός» σε συνεργασία με το Ιδρυμα Λαμπράκη. Τα σχολεία που μετείχαν είναι το 26ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η μέχρι τώρα πορεία του Προγράμματος στα 3 σχολεία, έγινε διάλογος για τις έννοιες και για τα βιώματα των συμμετεχόντων και προγραμματίστηκαν κοινές δράσεις και ανταλλαγή των προϊόντων που θα προκύψουν από αυτές. Αποφασίστηκε έτσι μια κοινή δράση για την Κυριακή 2 Απριλίου στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας “Let’s Do It Greece” (27 Μαρτίου – 2 Απριλίου). Συγκεκριμένα θα γίνει καθαρισμός ακτής στα Φιλιατρά και στην Καλαμάτα και εξωραϊσμός του αύλειου χώρου από τα 3 σχολεία του Προγράμματος με την εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και συνείδησης του ενεργού πολίτη. Επίσης επιδιώκει να καλλιεργήσει πηγαίες και βιώσιμες στάσεις ενεργούς κοινωνικής προσφοράς με βιωματικές προσεγγίσεις.

Εφαρμόζεται για 2η συνεχή σχολική χρονιά (το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας συμμετείχαν και πέρυσι) με συνολικό αριθμό 150 σχολείων και τουλάχιστον 450 εκπαιδευτικών σε πανελλαδικό επίπεδο. Η εφαρμογή είναι σε εθελοντική βάση.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί από τα 3 σχολεία είναι οι: Ιωάννα Ρουμπή, Αγγελική Καρλή, Αντωνία Μαντζαβά, Παναγιώτα Φιλοπούλου από το 26ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, Ιωάννης Αλεξανδρόπουλος, Στυλιανή Αθανασοπούλου, Μαρία Γιωτοπούλου, Παγώνα – Παναγιώτα Ζαφείρη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών και Γεωργία Γάλλου, Ελένη Λιανού, Δήμητρα Αρβανίτη από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας. Συντονιστής και για τα 3 σχολεία είναι ο εκπαιδευτικός του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας Αναστάσιος Ζόμπολας.

Πηγή: https://www.eleftheriaonline.gr/local/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/119378-noiazomai-kai-dro-sto-sxoleio-deyteris-efkairias-kalamatas