Ραντεβού στο πάρκο Πλατείας Ελευθερίας  έδωσε το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης με τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τη συντονίστρια  και  τους εκπροσώπους του Δήμου, με στόχο να επιλεγεί, με τη σύμφωνη γνώμη όλων, το σημείο τοποθέτησης της υπαίθριας παιδικής ανταλλακτικής βιβλιοθήκης που σχεδιάζει να υλοποιήσει το σχολείο, σε συνεργασία και με σχολεία-Συνεργάτες της πόλης!

 

 

Τα παιδιά, παρουσίασαν μέσα από τις κατασκευές τους τις τρεις δράσεις του προγράμματος σε όλους τους παριστάμενους. Μίλησαν μέσα από τις ζωγραφιές τους για τις δύο βιβλιοβαλίτσες που θα αποσταλούν στα σχολεία της ακριτικής Δονούσας, με τη συμβολή της Ομάδας Αιγαίου και στο Ογκολογικό τμήμα και το τμήμα Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”.

Παρουσιάστηκε από τα παιδιά το μεγάλο μήνυμα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της προσφοράς στο συνάνθρωπο, μέσα από ουσιαστικές και σημαντικές πράξεις, κάνοντας περήφανους γονείς κι εκπαιδευτικούς  και συγκινώντας όλους τους παρευρισκόμενους.

Ακολούθησε ένας μικρός περίπατος στο πάρκο, προκειμένου να επιλεγεί το καλύτερο σημείο που θα στηθεί το βιβλιοσπιτάκι της υπαίθριας βιβλιοθήκης και αποφασίστηκε να γίνει μεγάλη προσπάθεια εθελοντικής υιοθεσίας, ώστε να διασφαλιστούν τα βιβλία και η λειτουργία της.

 

 

 

Και άλλη μια δράση εθελοντισμού και ανεκτίμητης αξίας έκλεισε με μια  φωτογραφία της μεγάλης, ενωμένης παρέας! Για να θυμόμαστε πόση χαρά προσφέρει η σημαντική συμμετοχή, εθελοντική πρωτοβουλία και η συνεργασία για μια κοινή ιδέα…