Με το μήνυμα του εθελοντή και του ενεργού πολίτη και με οδηγό τον ενθουσιασμό και τη λαχτάρα για  το καινούργιο, ξεκίνησαν τα 22 πρωτάκια του 5ου Δημοτικού Ελευσίνας, να ζήσουν αυτό που μέρες τώρα συζητούσαν, σχεδίαζαν, δημιουργούσαν και ονειρεύονταν με το ευήλιο μυαλουδάκι τους, με τα επιδέξια χέρια τους, με την φιλόδοξη φαντασία τους.Προορισμός μας η “Φιλική Φωλιά” ή αλλιώς  το “Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας”.

Μία πραγματική φωλιά, ζεστή και απάνεμη, προορισμένη για όλα τα παιδιά της πόλης, αλλά κυρίως γι αυτά που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Ιδρύθηκε το 1964 από τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Πυρουνάκη και έχει σκοπό όχι μόνο να στηρίξει τα μέλη της ικανοποιώντας βασικές ανάγκες επιβίωσης, αλλά και να τα βοηθήσει να διαμορφωθούν σαν αυτόνομες προσωπικότητες, να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και να αναπτυχθούν ψυχικά, σωματικά και πνευματικά.

Τους μικρούς μαθητές  υποδέχτηκαν τα μέλη και οι εθελοντές της “Φωλιάς”  με πολύ ενθουσιασμό και αγάπη!Τα παιδιά του Σχολείου ξεναγήθηκαν στους φιλόξενους χώρους του Κέντρου, και τους επέτρεψαν να γίνουν για μια μέρα κοινωνοί του μεγαλείου του εθελοντισμού.Ο εθελοντισμός είναι άλλωστε η κινητήριος δύναμη για το Κέντρο αυτό!  

Εθελοντές διεκπεραιώνουν το μαγείρεμα, την καθαριότητα, τις λειτουργικές ανάγκες του χώρου, αλλά και τις διάφορες δραστηριότητες με τις οποίες απασχολούνται τα παιδιά, όπως ενισχυτική διδασκαλία, παιδαγωγικά προγράμματα, εκμάθηση ξένων γλωσσών, συμμετοχή σε τμήματα μουσικής, αθλητισμού, θεάτρου, χορού, εικαστικών, διοργάνωση επισκέψεων σε μουσεία, σε θεατρικές παραστάσεις, εκδρομές, κατασκηνώσεις κλπ.

Οι μικροί μαθητές – εθελοντές επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη του χώρου, την αίθουσα θεάτρου και Η/Υ, απόλαυσαν το παιχνίδι στον προαύλιο χώρο, με τις μπασκέτες και την παιδική χαρά.Ενθουσιασμένοι από την ξενάγηση, εξέφρασαν την επιθυμία να επαναλάβουν την επίσκεψη.Στη συνέχεια με τη βοήθεια μόνιμων εθελοντών του κέντρου, έφτιαξαν  τρουφάκια για να κεράσουν τους καινούργιους τους φίλους.Τέλος βοήθησαν στο σερβίρισμα και διακόσμησαν  τα τραπέζια με χειροτεχνίες που είχαν  μέρες πριν προετοιμάσει στην τάξη για τη μέρα αυτή.

Όταν έφτασαν οι καινούργιοι φίλοι τους, τα μόνιμα μέλη της “Φωλιάς”, γνωρίστηκαν και τραγούδησαν μαζί γύρω από το πιάνο. Στην συνέχεια όλοι μαζί, μια παρέα, δοκίμασαν το πεντανόστιμο φαγητό που μαγείρεψαν οι εθελοντές της “Φωλιάς” και για το τέλος, πήραν σειρά τα τρουφάκια των μικρών νέων εθελοντών.

Και όπως όλα τα όμορφα και τα μοναδικά κάποια στιγμή τελειώνουν, έτσι και η επίσκεψή έπρεπε να φτάσει προς το τέλος  και η χαρούμενη ομάδα να πάρει πάλι το δρόμο του γυρισμού, με αναμνηστικό δώρο της επίσκεψης ένα  όμορφο λογοτεχνικό βιβλίο από την συλλογή τους της Βιβλιοθήκης του Κέντρου, ένα για τον καθένα!

Έτσι, ολοκληρώθηκε μια πλούσια σε εμπειρίες επίσκεψη, όπου η ομάδα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας χόρτασε λιχουδιές, συντροφιά και γνώρισε ζωντανά παραδείγματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και ενεργού πολιτειότητας!