Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χώρο του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Νεάπολης από εκπροσώπους των Γιατρών του Κόσμου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών της Α΄Γυμνασίου για το έργο, τις δομές, και τις δράσεις της οργάνωσης. Μετά το ενημερωτικό μέρος της παρουσίασης ακολούθησαν βιωματικά παιχνίδια για την καλύτερη κατανόηση της αποστολής των Γιατρών του Κόσμου και την εμπέδωση των αξιών της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της αγάπης που πρεσβεύουν. Οι μαθητές εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να συγκεντρώσουν φάρμακα για τους Γιατρούς του Κόσμου.

Επόμενη επίσκεψη στο χώρο του Σχολείου, εκπρόσωποι από το Το Χαμόγελο του Παιδιού, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου σχετικά με τις υπηρεσίες, τις δομές και τις δράσεις του οργανισμού, καθώς και για τη σημαντική συμβολή των εθελοντών στο έργο του. Οι μαθητές εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να στηρίξουν το Χαμόγελο του Παιδιού και πρότειναν να βοηθήσουν εθελοντικά στο Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι του Οργανισμού φτιάχνοντας κατασκευές, οι οποίες θα πωλούνται στο e-shop του Χαμόγελου του Παιδιού με στόχο την οικονομική του ενίσχυση.

Τέλος, η ομάδα εθελοντών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Γυμνασίου Νεαπόλεως πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της Ιεράς  Μητροπόλεως Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως. Η επίσκεψη περιελάμβανε ξενάγηση στο ενοριακό συσσίτιο “Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ” & στην τράπεζα τροφίμων του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης, στην Τράπεζα ρουχισμού “Ο ΧΙΤΩΝ”, στο κοινωνικό παντοπωλείο “Η ΑΓΑΠΗ” και στο κοινωνικό ιατρείο “ΥΓΕΙΑ”. Στους μαθητές παρουσιάστηκε το φιλανθρωπικό έργο της Ι.Μ. Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως και των υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης που παρέχει και μίλησε στα παιδιά για τις αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Ακολούθησαν ερωτήσεις από την ομάδα “δημοσιογράφων” προς τις εθελόντριες στις δομές. Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία για όλους και οι μαθητές εκδήλωσαν αμέσως το ενδιαφέρον να πραγματοποιήσουν μια νέα επίσκεψη,  να συμμετέχουν ενεργά στις εθελοντικές εργασίες, καθώς και να συγκεντρώσουν τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα για τις δομές που επισκέφτηκαν.