Το  Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Νέαπολης επισκέφτηκε ο κ. Κώστας Κοντός, μη ακούων δάσκαλος της νοηματικής γλώσσας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου με ταυτόχρονη παρουσία μεταφράστριας!

Η παραπάνω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και ειδικότερα των θεματικών της διαφορετικότητας και της αξίας των γλωσσών!

Η παραχώρηση της συνέντευξης εντάσσεται στο πλαίσια του Προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω” για την ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε ζητήματα διαφορετικότητας και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης! Οι μαθητές απηύθυναν πλήθος ερωτήσεων αναφορικά με την ιδιαιτερότητα και τις ειδικές δυσκολίες της ζωής ενός ανθρώπου που δεν ακούει, καθώς και τη σημασία και τα χαρακτηριστικά της νοηματικής γλώσσας. Η αμεσότητα και άνεση των απαντήσεων εξέπληξαν θετικά, γκρέμισαν προκαταλήψεις και προβλημάτισαν δημιουργικά τους μαθητές, πολλοί από τους οποίους ζητούσαν την επανάληψη της συγκεκριμένης επίσκεψης.