Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου οι μαθητές της Ε΄τάξης ενημέρωσαν τους γονείς τους για το Πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω”, τις ιδέες και τις δράσεις που σκοπεύουν να υλοποιήσουν στο πλαίσιό του!

Η ενημέρωση δεν έγινε άσκοπα, μιας και τα παιδιά στοχεύουν να εμπλέξουν ενεργά τους γονείς στα σχέδιά τους και να έχουν την αμέριστη υποστήριξή τους σε μια σειρά δράσεων εθελοντισμού, αλληλεγγύης και ενεργού πολιτειότητας!

Και για να συνεχίσουμε τα σχετικά με την πορεία της ενημέρωσης, αξίζει κανείς να αναφέρει ότι  ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση με τους γονείς, οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες παρέα με τα παιδιά τους!

Σε πολύ σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα προγραμματίστηκε το φύτεμα των δέντρων και των λουλουδιών στον κήπο του σχολείου από μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς. Στα άμεσα σχέδια συμπεριλαμβάνονται και δράσεις όπως η αισθητική αναβάθμιση του σχολικού χώρου με διακοσμητικές τοιχογραφίες και η λειτουργικότερη χρήση του με τη  ζωγραφική επιδαπέδιων παιχνιδιών. Τέλος το όνειρο για την κατασκευή μιας υπαίθριας Βιβλιοθήκης παραμένει ζωντανό… Άλλωστε όσο περισσότεροι βοηθήσουν, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουν σε αυτό!

Μπράβο στα παιδιά για την υπευθυνότητα και την πρωτοβουλία τους και στους ακούραστους εκπαιδευτικούς που τους ανοίγουν το δρόμο για μια καλύτερη κοινωνία!