Ο περασμένος μήνας, υπήρξε πλούσιος σε εμπειρίες για την ομάδα του “Νοιάζομαι και Δρω” του 44ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών!

Τα παιδιά επισκέφθηκαν τη ΜΚΟ “ΠΡΟΤΑΣΗ” και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο της συγκεκριμένης οργάνωσης και να συμμετέχουν σε δράσεις ευαισθητοποίησης πάνω σε ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής στην πόλη της Πάτρας  και τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην Πάτρα του χθες και του σήμερα!!

Και το ενδιαφέρον απέναντι στο συνάνθρωπο και στο περιβάλλον δε σταματά! Τρία τμήματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω” πραγματοποίησαν από κοινού μια δραστηριότητα ευαισθητοποίησης των μαθητών σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμμαθητές τους με προβλήματα όρασης στην καθημερινή τους ζωή, αλλά και το πώς καταφέρνουν και τις ξεπερνούν.

Προσκεκλημένη στο Σχολείο  ήταν η Δεσποινίδα Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει προβλήματα όρασης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κώδικα Braiile, να διαβάσουν απλές λέξεις γραμμένες με αυτόν, να γνωρίσουν υλικά που χρησιμοποιούν οι συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης στην καθημερινή τους ζωή και γενικότερα να ανταλλάξουν απόψεις μαζί της. Πραγματικά ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μαθητές κι εκπαιδευτικούς, ένα μάθημα ζωής…!

Άλλωστε ο ενεργός πολίτης βλέπει πρώτα και κυρίως με τα μάτια της ψυχής!