Δε χορταίνουμε να κοιτάμε τις φωτογραφίες που μας στέλνουν από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου οι μικροί μας φίλοι!

Τα παιδιά ξεκίνησαν με μεγάλο ενθουσιασμό να επεξεργάζονται τις έννοιες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας…Οι μαθητές μετά από συζητήσεις και δραστηριότητες στην τάξη ξεκίνησαν να αναπαριστούν τις βασικές έννοιες που συνδέονται με το Πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω”, έχοντας πάντα ως κεντρικό γνώμονα αυτής της επεξεργασίας τη δράση του ατόμου και ήδη, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο!

Και μετά από μια δημιουργική αναπαράσταση των εννοιών, οι μαθητές της Ε΄τάξης φιλοτέχνησαν καρτέλες με τίτλους παιδικών βιβλίων. Μάλιστα, με επιστολή τους κάλεσαν τους γονείς να πάρουν ένα καρτελάκι και να αγοράσουν το αντίστοιχο βιβλίο. Η παραπάνω δράση είχε ως σκοπό, τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν να προσφερθούν στο Σχολείο για να εμπλουτίσουν την υπαίθρια βιβλιοθήκη  που θα λειτουργεί στην αυλή κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων!

Μπράβο στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για την όμορφη πρωτοβουλία και την ενεργό εμπλοκή των γονιών σε μια δραστηριότητα που βελτιώνει την ταυτότητα του ελληνικού σχολείου!