Στην τρίτη  επίσκεψη στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κορινθίας, η εθελοντική ομάδα του Γυμνασίου Αθικίων είχαν τη θαυμάσια ιδέα να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη μαζί με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ.

Η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτα στα πρόσωπα όλων των μαθητών και των δύο σχολείων, καθώς μια σχέση φιλίας και οικειότητας έχει αρχίσει να χτίζεται για τα καλά…

Οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ χώρισαν τους μαθητές σε ομάδες με μαθητές και των δύο σχολείων και συμμετείχαν σε κοινωνικές δεξιότητες και δημιουργικές δραστηριότητες για την ένταξή τους στο φυσικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον. Οι μαθητές των δύο σχολείων έλαβαν μέρος σε δράσεις αθλητισμού, μαγειρικής και γεωπονίας!

 

 

Οι μαθήτριες με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών ασχολήθηκαν στο εργαστήριο Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής και παρασκεύασαν πεντανόστιμο σουφλέ, και σοκολατάκια για όλους τους μαθητές. Τα απαραίτητα υλικά τα έφεραν οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αθικίων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών έψησαν σουβλάκια  και οι μαθητές απόλαυσαν ένα πλούσιο γεύμα με μουσική και χορό!Στο τέλος οι μαθητές των δύο σχολείων αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, που με αγάπη  ετοίμασαν και επιμελήθηκαν οι ίδιοι!

Ο στόχος της δραστηριότητας, να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη θετική συναισθηματική κατάσταση των μαθητών, επιτεύχθηκε απόλυτα, ενώ έγινε αντιληπτό ότι ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη, η ενεργός πολιτειότητα έχουν συνέχεια και συνέπεια!