Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στη στήριξη της “Τράπεζας της Αγάπης ” της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, η οποία καλύπτει τις ανάγκες σίτισης των απόρων πολιτών της πόλης των Θηβών.

Έτσι, κοντά στην εθελοντική εργασία των κυριών που μαγειρεύουν σε μικρές ομάδες, εκ περιτροπής μία με δυο φορές το μήνα , οι εθελοντές του Προγράμματός μας, από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας προσέφεραν τα λαχανικά που με τόση φροντίδα και αγάπη, φύτεψαν και φρόντισαν στο λαχανόκηπο του Σχολείου.

Κι επειδή το πνεύμα της αλληλεγγύης είναι έμφυτο στον ενεργό πολίτη κι ένα από τα άλλα τόσα παραδειγματικά χαρακτηριστικά του, οι μαθητές βοήθησαν επίσης με μεγάλο ενθουσιασμό και πολλή θέληση στη μεταφορά προϊόντων, στην προετοιμασία του φαγητού, καθώς και στη διανομή του!

Τα λόγια είναι περιττά φυσικά όταν έχουμε εικόνες…

Με τη δράση αυτή τα, παιδιά είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν επί της ουσίας και να βιώσουν έμπρακτα τι σημαίνει να είναι κανείς ενεργός πολίτης και να προσφέρει στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων του σε συνανθρώπους μας που τους λείπουν τα βασικά αγαθά και να αντιληφθούν σε μεγάλο βαθμό την αξία του εθελοντισμού.

Και η προσπάθεια συνεχίζεται με πολύ μεράκι…!