Στο τέλος του Σεπτέμβρη οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας αποφάσισαν να φτιάξουν έναν λαχανόκηπο. Αγόρασαν λαχανικά της εποχής, μαρούλια, λάχανα και μπρόκολα.

Αφού σκάλισαν το έδαφος 2-3 φορές, στη συνέχεια άπλωσαν το κομπόστ που διέθεταν από την περσινή χρονιά  Πότισαν το έδαφος και μετά από λίγες μέρες φτιάχτηκαν μικρές ομάδες. Η μία ομάδα άνοιγε τις τρύπες, η άλλη φύτευε τα φυτά, η τρίτη σκέπαζε τις ρίζες με το χώμα και τέλος όλοι μαζί πότιζαν τα φυτά.

Έκτοτε, παρακολουθούνε την πορεία του λαχανόκηπου, σκαλίζοντας, ποτίζοντας και λιπαίνοντας, όποτε χρειάζεται.

Τα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν θα τα διατεθούν στην «Τράπεζα Αγάπης» που υπάρχει στην πόλη της Θήβας και φροντίζει για την καθημερινή σίτιση άπορων ανθρώπων.

Μετά από τόση φροντίδα οι κόποι των παιδιών απέδωσαν “καρπούς”, τους οποίους και συνέλεξαν…!!!

5

678

909294

95969798

Η «Τράπεζα Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας είναι ένα από τα ιδρύματα προσφοράς και αγάπης στον συνάνθρωπό μας. Στις δύσκολες μέρες που περνάμε καλύπτει τις ανάγκες σίτισης των απόρων πολιτών της πόλης των Θηβών.

Καθημερινά σιτίζονται περίπου 130 άποροι συμπολίτες μας, εκ των οποίων τα 60 είναι ανήλικα παιδιά.

Η καθημερινή λειτουργία της στηρίζεται στην εθελοντική εργασία 60 κυριών, οι οποίες σχηματίζουν μικρές ομάδες των 3 ατόμων και μαγειρεύουν εθελοντικά εκ περιτροπής μία έως δύο φορές τον μήνα. Στην καθημερινή αυτή προσπάθεια σημαντική είναι η ενεργός συμμετοχή ιδιωτών συμπολιτών μας, η συμμετοχή του στρατού, καθώς και του Δήμου Θηβαίων σε υλικά αγαθά.

Έτσι και οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θηβών στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» αποφασίσαν να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή προσφέροντας τα λαχανικά που συλλέχθηκαν από τον λαχανόκηπο που οι ίδιοι διαμόρφωσαν στο σχολείο τους. Οι μαθητές βοήθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό και πολλή θέληση στη μεταφορά προϊόντων, στην προετοιμασία του φαγητού, καθώς και στη διανομή του.

Με τη δράση αυτή τα παιδιά είχαν την ευκαιρία από τη μια να γίνουν ενεργοί πολίτες και να προσφέρουν στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων τους σε συνανθρώπους μας που τους λείπουν τα βασικά αγαθά και από την άλλη να αντιληφθούν έμπρακτα την αξία του εθελοντισμού.

 

2A2411151617182224