Μαθητές και εκπαιδευτικοί, μια μεγάλη παρέα από το 1ο Γυμνάσιο Μαρκόπουλου συζητούν κι επεξεργάζονται τις έννοιες του Προγράμματος ”Νοιάζομαι και Δρω”, μέσα σε ένα κλίμα γεμάτο όρεξη για διερεύνηση! Η ομάδα ενδυναμώνεται και καλλιεργείται η ενσυναίσθηση. Τα χαμόγελα που δημιουργεί η ψυχική ανάταση από τη συμμετοχή σε δράσεις βιωματικές δεν κρύβονται!

Επόμενο βήμα, ο χώρος που διδασκόμαστε παιδεία, ένας χώρος έμπνευσης και δημιουργικότητας… Οι μαθητές εθελοντές του σχολείου αποφάσισαν να προσδώσουν μια άλλη ”αύρα” στο 1ο Γυμνάσιο Μαρκόπουλου, πολύχρωμη και φωτεινή. Οι φωτογραφίες τα λένε όλα!

Kαι κλείνουμε με μια επίσκεψη στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου. Η ομάδα του “Νοιάζομαι και Δρω”, αφού μίλησαν για το Πρόγραμμα και τη συμμετοχή του Σχολείου σε αυτό- έκλεισε ραντεβού με τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο για δύο θέματα στα οποία σκοπεύουν να εστιάσουν: τα αδέσποτα ζώα και τη συμμετοχή του σχολείου στο ”Let’s do it Greece”, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Μαρκοπούλου! Η πρώτη συνάντηση έγινε σε πολύ ζεστό και θετικό κλίμα κι έτσι μπήκε γερά το πρώτο λιθαράκι για ένα δίκτυο δραστηριοτήτων, ωφέλιμο για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους πολίτες!