Το Γυμνάσιο Αθικίων Κορίνθου, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κορινθίας, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών στις έννοιες και τις δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης ως εκφράσεις της ενεργού πολιτειότητας, μέσα από μια πλειάδα δραστηριοτήτων!

Με πρωτοβουλία των μαθητών συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και πρώτες ύλες για το εργαστήρι μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής (λάδι, ζάχαρη, κουβερτούρες, γάλα μακράς διάρκειας, βούτυρο, βιτάμ)! Τα παιδιά μαγείρεψαν, ενώ μαθητές και καθηγητές γνωρίστηκαν μεταξύ τους, μέσα σε ένα κλίμα αποδοχής, αδελφοποίησης και σεβασμού απέναντι στο διαφορετικό!

Την εθελοντική ομάδα του Γυμνασίου Αθικίου υποδέχθηκαν η Διευθύντρια του Σχολείου και οι καθηγητές. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για το Πρόγραμμα Σπουδών,  ξεναγήθηκαν στους χώρους και τα εργαστήρια του σχολείου. Επόμενο βήμα ήταν η συνάντηση των μαθητών…

Την αρχική αμηχανία στη συνάντηση και των δύο σχολείων διαδέχτηκαν χαμόγελα και αγκαλιές με τη δημιουργία του κύκλου της φιλίας. Οι μαθητές συμμετείχαν σε δράσεις γνωριμίας τραγούδησαν και χόρεψαν όλοι μαζί φτιάχνοντας μια μεγάλη παρέα!