Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού και Ν. Παλατίων, οι μαθητές αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα γύρω τους με δυναμισμό και παίρνουν  πρωτοβουλία να τη βελτιώσουν! Οι μαθητές της Ε΄τάξης, αφού πρώτα κατέγραψαν για δύο εβδομάδες περίπου τα προβλήματα που συναντούσαν στον χώρο του σχολείου, της γειτονιάς τους και του Δήμου γενικότερα, έκλεισαν ραντεβού με τον Δήμαρχο, για να τα συζητήσουν επιτέλους και από κοντά! Η προθυμία του Δημάρχου κυρίου Θωμά Ρούσση ήταν μεγάλη και η κουβέντα μαζί του πολύ ενδιαφέρουσα! Τα παιδιά του έθεσαν ερωτήσεις, στις οποίες απάντησε αναλυτικά και τέλος του παρέδωσαν μία επιστολή με καταγεγραμμένα όσα δεν πρόλαβαν να συζητηθούν. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να απαντήσει στην επιστολή και οι μαθητές τον ευχαρίστησαν για τον χρόνο του!

Ένα τραγούδι αφιερωμένο στον εθελοντισμό και την αγάπη, έδωσε μεγάλη χαρά σε όλους! Οι μαθητές των Δ’, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων έγραψαν τους στίχους  και ο μουσικός έντυσε το θησαυρό των παιδιών με μελωδία… Μετά από αρκετές πρόβες δημιουργήθηκε το τραγούδι με τίτλο ” Δώστε τα χέρια”!

Η φιλοξενία στο σχολείο ενός Προγράμματος για την υγιεινή διατροφή, ήταν η επόμενη δραστηριότητα! Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μοιράστηκαν στα παιδιά φρούτα, πολύ περισσότερα από τον αριθμό των μαθητών και τα οποία φυσικά περίσσεψαν. Η επιτροπή των μαθητών που είναι υπεύθυνοι για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες αποφάσισε να μοιράσει τα φρούτα αυτά στο συσσίτιο του Δήμου!

Και κλείνουμε, προς το παρόν, μια ήδη πολλά υποσχόμενη “ατζέντα” δράσεων εθελοντισμού και αλληλεγγύης με με την έντονη επιθυμία των παιδιών να ομορφύνουν το Σχολείο! Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης πήραν πινέλα και μπογιές και με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των εικαστικών ζωγράφισαν τους τοίχους του σχολικού χώρου, αφού αποφάσισαν οι ίδιοι για τα σημεία, στα οποία θα παρέμβουν και τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουν. Με τη βοήθεια της εθελοντικής ομάδας ζωγραφικής της ΣΤ΄ τάξης η ελπίδα για ένα ομορφότερο σχολείο φαίνεται ολοένα και πιο κοντινή!