«Και θέλω και μπορώ» να κάνω πολλά πράγματα για να βελτιώσω τη ζωή μου. Τη ζωή μου στο σχολείο, στη γειτονιά, στην πόλη μου και μακρύτερα ακόμη. Κι αν είμαι μικρό παιδάκι, τι ;;; Νομίζετε ότι δε μπορώ;;Έμαθα ότι μπορώ να  συνεργαστώ με μεγαλύτερους, μπορώ να ευαισθητοποιήσω μεγαλύτερους, μπορώ να μάθω γιατί γρήγορα θα μεγαλώσω, αλλά μπορώ και να δράσω ανάλογα με την ηλικία μου. Δε μπορώ όμως να μη νοιάζομαι και να είμαι αδρανής. Κι ας είμαι ένα πρωτάκι…Και δεν είμαι μόνος! Είμαστε ήδη είκοσι «απίθανα πρωτάκια» στο 21ο Δημοτικό Σχολείο «Λέλα Καραγιάννη» που μαζί με όλους τους συμμαθητές του σχολείου μας συμμετέχουμε στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».

Η πρώτη δράση στο εργαστήρι εθελοντισμού  πραγματοποιήθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό από τα παιδιά, ενώ συντροφιά τους κράτησε και η κ Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας και συνεργάτης του WWF.

Η ομάδα, αφού γνωρίστηκε, μοιράστηκε καθημερινές εμπειρίες εθελοντισμού, κάτι που τη βοήθησε να κατανοήσει βαθύτερα την έννοια αυτή. Ακολούθησαν  παιχνίδια εμπιστοσύνης που έδειξαν πόσο το κάθε πλάσμα έχει την ανάγκη του άλλου…

Και όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, το συναίσθημα της προσφοράς και της ομαδικότητας δημιουργεί απερίγραπτη χαρά σε όλους!