Από τις πιο απολαυστικές δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα,  σε ένα πλαίσιο προσέγγισης των εννοιών του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας! Οι μαθητές της έκτης «υιοθέτησαν» τους μικρούς μαθητές της πρώτης τάξης.

Τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης  στο άκουσμα της πρωτότυπης αυτής ιδέας ενθουσιάστηκαν και αρκετά προσφέρθηκαν από μόνα τους να αναλάβουν την προστασία περισσοτέρων του ενός παιδιών της Α’ τάξης! Έτσι, καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αποφάσισαν να τα προσέχουν, να τα συμβουλεύουν και να τα φροντίζουν…

Η πρώτη επαφή των μαθητών ήταν συναρπαστική! Στην αρχή τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας, συνεργασίας και εμπιστοσύνης! Έπειτα, τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης  επισκέφτηκαν τα παιδιά της Α’ τάξης στην τάξη τους, συνοδευόμενα από τη δασκάλα τους και τη δασκάλα ειδικής αγωγής. Τότε έγινε και η κλήρωση των ονομάτων των ζευγαριών! Κάθε πρωτάκι τραβούσε ένα χαρτάκι και με τη βοήθεια της δασκάλας του έλεγε δυνατά το όνομα του παιδιού της ΣΤ’. Το μεγάλο παιδί κερνούσε καραμελίτσες το μικρό, συστήνονταν και σχημάτιζαν το ζευγαράκι τους. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, τα ζευγάρια φωτογραφήθηκαν πιασμένα χέρι-χέρι!