Και πάλι η  Ο.Μ.Α.Δ.Α. του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης αποφασίζει να δηλώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον διπλανό της.

Τα παιδιά επισκέφτηκαν δυο δομές της πόλης του Ρεθύμνου: Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν  για τον τρόπο λειτουργίας τους, τις δράσεις τους αλλά και τις ανάγκες τους.

Τα στοιχεία για τον αριθμό των οικογενειών και των ατόμων που στηρίζονται αποκλειστικά σε αυτές τις δομές συγκλόνισαν  τα παιδιά, καθώς συνειδητοποίησαν πόσο σημαντική είναι η προσφορά των εθελοντών και πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για τη βοήθεια και στήριξη!

Μικροί και μεγάλοι εθελοντές ένιωσαν απέραντη χαρά με την προσφορά τροφίμων που είχαν συγκεντρωθεί στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του σχολείου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης δόθηκαν χρήματα και φάρμακα.

Μπράβο στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, που είναι σε κάθε βήμα δίπλα τους, καθώς μαθαίνουν με κάθε ευκαιρία τι θα πει να είσαι καθημερινά ενεργός πολίτης!