Στο τέλος του Σεπτέμβρη, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας η εθελοντική ομάδα του “Νοιάζομαι και Δρω” αποφάσισε να  να φτιάξει ένα  λαχανόκηπο!  Λαχανικά της εποχής, μαρούλια, λάχανα και μπρόκολα ήταν από τις πρώτες αγορές και μετά άρχισε η σκληρή, μα όλο κέφι, δουλειά!

Οι εθελοντές κηπουροί σκάλισαν το έδαφος 2-3 φορές, άπλωσα το κομπόστ που είχαν από πέρυσι και το ανακάτεψαν με το χώμα. Αφού ποτίστηκε το έδαφος, τα παιδιά μετά από λίγες μέρες έφτιαξαν μικρές ομάδες και ανέλαβαν ξεχωριστές εργασίες προκειμένου να φτάσει η ομάδα γρηγορότερα στο στόχο της!

Έτσι, η μία ομάδα άνοιγε τις τρύπες στο χώμα, η άλλη φύτευε τα φυτά, η τρίτη σκέπαζε τις ρίζες με το χώμα και τέλος όλοι μαζί πότισαν τα φυτά!

Κι επειδή η δουλειά ενός εθελοντή δεν μπορεί να αποχωριστεί τη συστηματικότητα και τη δέσμευση, τα παιδιά από τη στιγμή που φύτεψαν τα λαχανικά, δεν έχουν σταματήσει να παρακολουθούν με όλη τους τη φροντίδα και την αγάπη την πορεία του λαχανόκηπου, σκαλίζοντας, ποτίζοντας και λιπαίνοντας, όποτε χρειάζεται!

 

Και κλείνοντας, αφού ταξιδέψαμε μέχρι το μοσχοβολιστό λαχανόκηπο το σχολείου, αξίζει να πούμε ότι τα προϊόντα που θα μαζευτούν, θα διατεθούν στην «Τράπεζα Αγάπης» που υπάρχει στην πόλη της Θήβας και φροντίζει για την καθημερινή σίτιση άπορων ανθρώπων.

Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν τη δύναμη της θέλησης και της αγάπης για το “σημαντικό άλλο” και μεταφέρουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης απέναντι σε εκείνους που το έχουν ανάγκη, με έναν ξεχωριστό τρόπο!