Η ομάδα “Νοιάζομαι και Δρω” του Δημοτικού Σχολείου Μικρού Ευμοίρου Ξάνθης, μια εβδομάδα πριν κλείσουν τα σχολεία για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, αποφάσισε να δημιουργήσει μια αφίσα-κάλεσμα προς τους γονείς, προκειμένου να συνοδέψουν τα παιδιά στο χωριό του Μικρού Ευμοίρου Ξάνθης , να πουν τα κάλαντα και να μαζέψουν χρήματα για τα αδέσποτα ζώα της πόλης.

Οι γονείς ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα με μεγάλη χαρά.Έτσι, τα παιδιά της Α΄και Β΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ανταποκρίθηκαν και αυτά με τη σειρά τους και συνοδέψανε, στηρίξανε και  “καλαντίσανε” παρέα με τα τα παιδιά του 1ου ειδικού σχολείου Ξάνθης, γεμίζοντας τους δρόμους τους χωριού  με χαμόγελα, διάθεση  και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενο: οι κάτοικοι ευαισθητοποιήθηκαν παραπάνω από το προσδωκόμενο και γέμισαν τον κουμπαρά των παιδιών με χρήματα και τα ίδια με καραμέλες και γλυκά.  Η ανυπομονησία για την πολυπόθητη επίσκεψη στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του νομού Ξάνθης είναι απερίγραπτη! Τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς  να βοηθήσουν στο τάισμα των  ζώων, να συνεισφέρουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους  και να παραδώσουν στους υπευθύνους τρόφιμα και φάρμακα, τα οποία αγόρασαν με τα χρήματα που συγκέντρωσαν στα κάλαντα!

 

Η εθελοντική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Μικρού Ευμοίρου Ξάνθης δείχνει όλη της την αγάπη , το ενδιαφέρον και κλείνει στην αγκαλιά της τα αδέσποτα του χωριού ευαισθητοποιώντας και καλώντας ενεργά γονείς και πολίτες σε μια προσπάθεια από καρδιάς!

Ένα μεγάλο μπράβο για το παράδειγμα που μας δίνουν!