Η Α΄ και Β΄τάξη του 9ου Δημοτικού Σχολείο Θήβας, θέλοντας να ρίξει μια βαθύτερη ματιά στις έννοιες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας, διαβάζει το βιβλίο του Σελ Σιλβερστάιν, με τίτλο «Το Δέντρο που Έδινε». Η ομάδα “Νοιάζομαι και Δρω” του σχολείου είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις έννοιες της προσφοράς, της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης, μέσα από ένα παραμύθι διαχρονικών μηνυμάτων για την αγάπη και την ευαισθησία.

Στην επεξεργασία των εννοιών βοήθησε η προβολή του παραμυθιού σε video!Οι μαθητές, στο πλαίσιο επεξεργασίας και διασαφήνισης των εννοιών, έχοντας διαβάσει με τη βοήθεια των δασκάλων τους το παραμύθι, παρακολούθησαν το video και στη συνέχεια αποτύπωσαν σε χαρτί του μέτρου λέξεις που περικλείουν τις έννοιες αυτές, δημιουργώντας τη δική τους εικονογράφηση.

Πώς είναι δυνατόν να μη νιώθει κανείς ενθουσιασμό και χαρά όταν βλέπει πως οι ιδέες του “Νοιάζομαι και Δρω” αποτελούν έναυσμα για δραστηριότητες σαν και αυτή, καθώς και πηγή έμπνευσης που ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητα και αποκαλύπτει την καλλιτεχνική φλέβα σε κάθε ηλικία!