Η εθελοντική ομάδα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, αφού μας έδειξε τον κήπο της δικής της αειφορίας και μας “δρόσισε” με μια προσπάθεια από καρδιάς, ανοίγει τις πόρτες του σχολείου και ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες!

 

 

 

Tο πνεύμα της  εξερεύνησης σε αυτές τις ηλικίες δύσκολα κρύβεται! Οι μικροί μας εθελοντές οργάνωσαν έναν πρωινό περίπατο στη γειτονιά του σχολείου, με σκοπό να καταγράψουν τις ανάγκες των κτιρίων και τις πιθανές εναλλακτικές που θα βοηθούσαν να ομορφύνει η γύρω περιοχή… Με την Ελένη Σβορώνου οδηγό και το βιβλίο οι “Συνωμότες της τσουγκράνας” τα παιδιά αναλαμβάνουν να κάνουν εκείνα μια γειτονιά  όμορφη, καθαρή και φιλόξενη και δεσμεύονται σε ένα έργο μακρόπνοο, που κρύβει μέσα σχέδια και παιδικά όνειρα!

 

 

 

 

 

 

Και για να συνεχίσουμε,  τι πιο δημιουργικό από ένα  αλφαβητάρι του “ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ” για να μην ξεχάσουμε ποτέ τι σημαίνει αυτή η φράση…Μας συγκινεί ότι καθώς τα παιδιά έφτιαχναν το αλφαβητάρι τους, πάρα πολλές ήταν οι λέξεις που αφορούσαν τον “άλλο”, τον ξένο, τον πρόσφυγα, το μετανάστη….