Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου φιλοξένησε τη θεατρική ομάδα “Δον Κιχώτες”, οι οποίοι παρουσίασαν τη θεατρική διασκευή του βιβλίου της Ελένης Σβορώνου “Μην τρώς ό,τι σου σερβίρουν“!
Μέσα από αυτή την παράσταση, την οποία τα παιδιά παρακολούθησαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον προβλήθηκαν ζητήματα όπως το πρόβλημα της πείνας, της παχυσαρκίας, το ζήτημα του ενημερωμένου και συνειδητοποιημένου καταναλωτή σε σχέση με τη διατροφή και το θέμα των “ισχυρισμών περί υγείας”!
Ένα δυνατό ερέθισμα για την ομάδα “Νοιάζομαι και Δρω” του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου που μπαίνει ολοένα και περισσότερο στο βαθύ νόημα της ενεργού πολιτειότητας με σκοπό να κινητοποιήσει το γύρω περιβάλλον για μια καλύτερα σκεπτόμενη κοινωνία…
“Τι έφαγες χθες το βράδυ;
Σκέψου τώρα ένα παγκόσμιο ζήτημα που ΔΕΝ συνδέεται με το βραδινό σου! Δύσκολο, πολύ δύσκολο.
Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν καν τη δυνατότητα να φάνε βραδινό.
Άλλοι έφαγαν τόσο πολύ, και τόσο ανθυγιεινά που καταφεύγουν σε κέντρα αδυνατίσματος και σε γιατρούς για να γιατρέψουν τις ασθένειες που προέρχονται από την κακή διατροφή.
Μήπως το μήλο που έφαγες ήταν εκτός εποχής και εισαγόμενο;
Μόλις έθιξες, με το φρούτο σου, το θέμα της οικονομίας γιατί δεν ενίσχυσες την τοπική οικονομία επιλέγοντας φρούτο από τον τόπο σου και του περιβάλλοντος αφού επιβάρυνες τον πλανήτη με διοξείδιο του άνθρακα από τη μεταφορά του φρούτου σου από μακρινή χώρα.
Εκείνο το αναψυκτικό που ήπιες, που υπόσχεται να σου χαρίσει δύναμη και ευεξία το έλεγξες;
Διάβασες τα συστατικά; Ή πίστεψες τη διαφήμιση χωρίς δεύτερη σκέψη; Ξέρεις πότε είναι βάσιμος ένας ισχυρισμός για τη συμβολή του προϊόντος στην υγεία σου;
Άπειρα είναι τα ζητήματα που συνδέονται με τη διατροφή μας. Σήμερα, που η τροφή ακολουθεί λαβυρινθώδη μονοπάτια ώσπου να φτάσει στο πιάτο μας είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι ενημερωμένος καταναλωτής. να τρως σωστά, υγιεινά, συμβάλλοντας στην οικονομία της χώρας σου και προστατεύοντας τον πλανήτη. 
Ευτυχώς όμως που υπάρχουν νόμοι! Νόμοι που μας προστατεύουν από κάθε λογής αυθαιρεσίες οι οποίες μπορεί να συμβούν στην παραγωγή της τροφής μας. “
Δημήτρης Καραβέλλας
Διευθυντής WWF Ελλάς