Αυτή τη φορά θα επισκεφτούμε την όμορφη Ρόδο και θα μοιραστούμε με το 5ο Δημοτικό Σχολείο της Πόλης όμορφες στιγμές μέσα από φωτογραφίες που μας στέλνουν! Η καρδιά του “Νοιάζομαι και Δρω” χτυπά δυνατά και στο νησί των ιπποτών!

Μέσα στο Δεκέμβριο, οι μικροί εθελοντές του σχολείου έστησαν χριστουγεννιάτικο παζάρι στην πλατεία Κύπρου με σκοπό, κινητοποιώντας τους περαστικούς, να ενισχύσουν το «Χαμόγελο του παιδιού»! Όσα παιδιά βρέθηκαν στο χώρο της πλατείας το πρωινό μιας όμορφης χειμωνιάτικης Κυριακής, ζωγράφισαν πολλά χαμόγελα και έγραψαν πολλές ευχές, με τις οποίες στόλισαν το δεντράκι του «Χαμόγελου του Παιδιού».

 

Συνεχίζουμε δυναμικά με την Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού και την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες , δυο μέρες που αποτέλεσαν αφορμή για την έναρξη του εθελοντικού προγράμματος με τίτλο: ε”ΘΕΛΩ”ντισμός κι ΕΓΩ -Νοιάζομαι και Δρω για τα άτομα με ειδικές ανάγκες,  για τους μαθητές και μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Ρόδου! Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ οι μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ενώ ήρθαν ακόμη πιο κοντά στην ιδέα ότι οι αθλητικές κατακτήσεις είναι δυνατές από όλους ενώ ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στον προσωπικό αγώνα του κάθε ανθρώπου αποτελεί εφαλτήριο για μια αυριανή Κοινωνία των Πολιτών με αδιάσειστα θεμέλια!

Τέλος, η ομάδα του “Νοιάζομαι και Δρω” του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Ρόδου δίνει το παράδειγμα του ενεργού πολίτη με τη συμμετοχή της σε  σε φιλανθρωπική δράση που ανέλαβε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης συλλέγουν πλαστικά καπάκια από συσκευασίες νερού, αναψυκτικού, γάλακτος, χυμού, κρασιού, λαδιού, απορρυπαντικών, προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Η συλλογή καπακιών γίνεται με σκοπό να τα παραδώσουν σε εταιρείες εμφιάλωσης ή ανακύκλωσης και εκείνες με τη σειρά τους να στηρίξουν οικονομικά την αγορά αναπηρικών καροτσιών για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Με σμπάρο δυο τρυγόνια θα μπορούσε να πει κανείς! Τα παιδιά φροντίζουν για ένα καθαρό περιβάλλον, ενώ παράλληλα με μια τόσο απλή πράξη βοηθούν κάποιο συνάνθρωπό τους να χαμογελάσει ξανά!

Και ένα video για να κλείσουμε όμορφα αυτό το υπέροχο ταξίδι…