Στους ρυθμούς του “Νοιάζομαι και Δρω” χτυπάει και η καρδιά του 5ου Γενικού Λυκείου Πάτρας!

Οι μαθητές με τη δράση “ευέλικτα καπάκια” ξεκίνησαν να συλλέγουν πλαστικά καπάκια με την ελπίδα έως το τέλος του Απριλίου τα κομμάτια να έχουν φτάσει τα 540.000 για ένα αμαξίδιο!

 

Επόμενη δράση, η “γωνιά αλληλεγγύης” και η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης. Φυσικά το ενδιαφέρον και η αγάπη για όσους έχουν ανάγκη συνεχίζεται με την εθελοντική εργασία  στο στέκι της “κίνησης  υπεράσπισης δικαιωμάτων προσφύγων & μεταναστών/στριών”, όπου τα παιδιά συγκέντρωσαν και ταξινόμησαν τρόφιμα και ρούχα  για να σταλούν  σε δομές προσφύγων  δίνοντας το παράδειγμα του σκεπτόμενου και ενεργού πολίτη!

 

 

 

 

 

Τέλος, το 5ο Γενικό Λύκειο Πάτρας ταξιδεύει σε “Μαρτυρίες Κρυμμένων παιδιών της κατοχής”! Τα 60 παιδιά του σχολείου ξεναγήθηκαν στην μόνιμη και στην περιοδική έκθεση του Εβραϊκού Μουσείου, η οποία αναφέρεται στα ελληνόπουλα εβραϊκού θρησκεύµατος που κρύφτηκαν κατά τη γερµανική κατοχή, µέσα από τις ιστορίες παιδιών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εµπειριών και περιπετειών που είχαν. Φωτογραφίες και παιχνίδια, καθηµερινά αντικείμενα, τετράδια και ημερολόγια από εκείνες τις δύσκολες µέρες εικονογραφούν τις λεπτομέρειες των µαρτυριών και τονίζουν την αυθεντικότητά τους.

Η επίσκεψη αποτέλεσε, το δίχως άλλο, έναν εύστοχο τρόπο να προσεγγιστούν βιωματικά και να αξιοποιηθούν σε γόνιμο πλαίσιο κατοπινών συζητήσεων ηθικά ζητήματα, σχετιζόμενα με το σεβασμό απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, αξία- σήμα κατατεθέν του ενεργού πολίτη!