Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών “Λέλα Καραγιάννη” ανοίγει τις πόρτες του και μας ξεναγεί στον κήπο αειφορίας του!

Με δική τους πρωτοβουλία, οι μαθητές  χωρίστηκαν σε ομάδες δράσης! Άλλοι  κηπουροί, άλλοι κομποστοποιητές και άλλοι καθαριστές… Οργανώθηκαν, χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες, έφτιαξαν κονκάρδες, μαντίλια και καπελάκια και ξεχύθηκαν στην αυλή! Καθάρισαν τα παρτέρια, ξεβοτάνισαν, έριξαν κομπόστ στα φυτά και φύτεψαν τα δικά τους μαρουλάκια…

Κάπου εδώ αξίζει να πούμε ότι οι μαθητές της τρίτης τάξης ανακηρύχθηκαν οι κηπουροί του μήνα στο σχολείο!

Τα παιδιά αποφασίζουν να δώσουν χρώμα στο σχολείο και ποιο είναι ομορφότερο από εκείνο που η φύση χαρίζει;  Με τα σκαλιστήρια στο χέρι καθαρίζουν, καλλιεργούν, φυτεύουν και φροντίζουν τα νέα φυτά τους και όλα αυτά με το δικό τους λίπασμα που φτιάχνουν στον κομποστοποιητή του σχολείου! Σε συνεργασία με τις οικογένειες των μαθητών καθημερινά μεταφέρονται στο σχολείο αποφάγια των νοικοκυριών που με κέφι και μεράκι οι μαθητές βάζουν στον κάδο κομποστοποίησης κι έτσι το όνειρο για ένα μικρό παράδεισο φτιαγμένο από τα χέρια των ίδιων των μαθητών παίρνει σάρκα και οστά, μέσα από συλλογική προσπάθεια!

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που μετουσιώνουν σε πράξη την ιδέα που ανθίζει μέσα στη φράση “Νοιάζομαι και Δρω”!