Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα αγάπης χτύπησε την πόρτα του Γηροκομείου Ρεθύμνου! Αμέσως μετά τη χριστουγεννιάτικη γιορτή ,οι εθελοντές του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης  επισκέφτηκαν τους παλιούς τους γνώριμους και μαζί τους τραγούδησαν τα κάλαντα και μοιραστήκαν χαρούμενες γιορτινές στιγμές, δίνοντας τιμητική φυσικά σε μαντινάδες για τον καινούριο χρόνο!

 

Φυσικά από την  Ο.Μ.Α.Δ.Α  του “Νοιάζομαι και Δρω” δε θα μπορούσε να λείψει και ο Αϊ Βασίλης που μοίρασε γλυκές λιχουδιές, κάνοντας την ηλικιωμένη παρέα του Γηροκομείου να νιώσει και πάλι λαχτάρα παιδική! Μέσα σε αυτό το ζεστό και οικογενειακό κλίμα, τα παιδιά έδωσαν στους αγαπημένους τους φίλους και ένα ξεχωριστό δώρο φτιαγμένο αποκλειστικά γι εκείνους…

 

Ένα ημερολόγιο με κεντρικό θέμα τους δεσμούς των παιδιών με τη τρίτη ηλικία! Ένα στολίδι εμπειριών που κλείνει μέσα του όλη την αγάπη και τη φροντίδα που μπορεί να νιώσει η μια γενιά για την άλλη, αποτυπωμένο σε χαρτί! Οι εθελοντές μας είχαν την ευκαιρία να ξετυλίξουν την καλλιτεχνική τους φλέβα μέσα από διάφορες εικαστικές τεχνικές  και να δημιουργήσουν ένα δώρο από καρδιάς!

 

Και εδώ αξίζει να προσθέσουμε ότι το ημερολόγιο που εκδόθηκε με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, παρουσιάστηκε στο ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι που διοργανώθηκε σε αυτό, ενώ το συνόδευε μια μικρή αλλά ιδιαίτερα προσεγμένη έκθεση με όλες τις δημιουργίες των παιδιών!

Πόση δράση, πόσα χέρια ενωμένα έδωσαν και θα εξακολουθούν να δίνουν χαρά σε όσους την έχουν ανάγκη στη ζωή τους! Έχοντας πια κάνει τρόπο ζωής το “Νοιάζομαι και Δρω”, τα παιδιά προχωρούν και μας δίνουν μαθήματα ζωής!