Στις 17 Δεκεμβρίου από τις 12.00 μμ έως τις 16.00 έγινε στον χώρο του σχολείου μας το ετήσιο φιλανθρωπικό μας παζάρι.
Οι μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους και τους ομίλους του σχολείου ετοίμασαν χριστουγεννιάτικες κατασκευές, χειροποίητα κοσμήματα, καδράκια-καλλιτεχνικές δημιουργίες, νόστιμα γλυκά, καλλυντικά και καλόγουστα γλαστράκια.

Επίσης, λειτούργησε κουζίνα με σπιτικό φαγητό, μαγειρεμένο από τους μαθητές του ομίλου «Χημεία και κουζίνα». Τα παιδιά του ομίλου «Αγγλικών» πρόσφεραν τσάι και ζεστή σοκολάτα και οι μαθητές-εθελοντές του «Νοιάζομαι και Δρω» ετοίμασαν γλαστράκια, χειροτεχνίες και βοήθησαν στην οργάνωση. Ο όμιλος «Μουσικής» ανέλαβε τη μουσική επένδυση της διοργάνωσης σε συνεργασία με τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου. Παράλληλα, το 16ο Δημοτικό σχολείο ενίσχυσε την προσπάθειά μας, λειτουργώντας πάγκο με κατασκευές των μικρών τους μαθητών.

Στο παζάρι διατέθηκε και το Ημερολόγιο 2017 του σχολείου μας, το οποίο εφέτος έγινε θεματικό, θέτοντας στο κέντρο τους δεσμούς των νέων ανθρώπων με την τρίτη ηλικία. Τα παιδιά, με αφορμή τις δράσεις τους στο Γηροκομείο, απέδωσαν εικαστικά τη σχέση τους με τους ηλικιωμένους προκειμένου τα έργα τους να συμπεριληφθούν στο ημερολόγιο. Ενώ παράλληλα, έως το τέλος της εβδομάδας, λειτουργεί και έκθεση με τις πρωτότυπες δημιουργίες τους.

Η ώρα κύλησε ευχάριστα με χριστουγεννιάτικη διάθεση, άφθονο χορό και τραγούδι.
Ο σκοπός του παζαριού εκπληρώθηκε με επιτυχία αφού ένα σεβαστό ποσό συγκεντρώθηκε για να προσφερθεί σε φιλανθρωπικές δομές της πόλης μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το S/M Παπαδάκης στην Α. Βελουχιώτη, το S/M Παυλάκης στον Πλατανιά,το S/Μ Χαλκιαδάκης, τον φούρνο «Άρτιο» στη Λούτρα και την Μανουκαράκης Α.Ε. για τις χορηγίες τους σε τροφιμα και ποτά. Επίσης, ευχαριστούμε την κα Ελένη Παυλάκη για την προσφορά της υλικοτεχνικής υποδομής του κυλικείου του Πειραματικού Γυμνασίου. Και φυσικά όλους τους επισκέπτες μας που μας χάρισαν την αγάπη τους και στάθηκαν αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ Π.Γ.Π.Κ.

 

Πηγή: goo.gl/rNkwFy