Με μεγάλη χαρά το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης –Πεύκης  έλαβε τη θετική απάντηση του Δημοτικού Σχολείου Ακρινής Κοζάνης, στην πρόταση για αδελφοποίηση!

Καθώς και τα δύο σχολεία συμμετέχουν στο πρόγραμμα « Νοιάζομαι και Δρω» η συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία αναπτύχθηκε στο πλαίσιό του. Το ραντεβού για γνωριμία δόθηκε το χειμώνα, μέσω διαδικτύου. Από μέρες πριν οι μικροί μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης Πεύκης ενημερώθηκαν για τις δράσεις, καθώς και είδαν σχετικό εποπτικό υλικό που τους παρείχε πληροφορίες για τους νέους φίλους που θα έκαναν, καθώς και για τον τόπο που ζουν. Επεξεργάστηκαν χάρτες,επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου της Ακρινής και είδαν φωτογραφίες από το ομώνυμο χωριό. Στη δράση αυτή συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί και μαθητές απο την Α΄και Γ΄Τάξη!

Τη μέρα της διαδικτυακής σύνδεσης μικροί μαθητές είχαν ανυπομονησία! Οι κάμερες άνοιξαν και μαθητές και εκπαιδευτικοί με ενθουσιασμό προχώρησαν σε γνωριμία. Τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης –Πεύκης  επί την ευκαιρία των εορτών είπαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα και κάλαντα της Ικαρίας και της Πελοποννήσου στη Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και οι μαθητές της Ακρινής διάβασαν ευχές και τραγούδησαν κάλαντα της Κεφαλονιάς καθώς και Ποντιακά. Η όλη δράση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα χαράς, συγκίνησης και ενθουσιασμού ενώ μπήκαν οι βάσεις για μια παραγωγική και εποικοδομητική πορεία, με στόχο μια  ζεστή φιλία,την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ένταξη και την κοινή πορεία, ώστε να δημιουργηθούν δεσμοί που θα αντέξουν στο χρόνο και θα είναι σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα πορεία στη ζωή των σχολείων και των μαθητών!