Μία γιορτή γεμάτη εκπλήξεις, που συνεπήρε μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο γεμάτο ελπίδα, συνδιοργάνωσε η Ο.Μ.Α.Δ.Α. μαθητών του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης με το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, το οποίο δηλώνει ενεργό παρουσία στο Πρόγραμμα “Νοιάζομαι και Δρω” για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τα δύο σχολεία βρέθηκαν στο ονειρεμένο χωριό του Αϊ Βασίλη, ένα χωριό που με πολύ ενδιαφέρον, κέφι και μεράκι έστησε για για 5η συνεχόμενη χρονιά το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.  

Στιγμές αξέχαστες, γεμάτες χαρά και αισιοδοξία και μια συνεργασία ιδιαίτερα ζεστή, δημιουργική και συγκινητική!Το  πρώτο μέρος της εκδήλωσης καλύφθηκε από καλλιτεχνικές δράσεις, στις οποίες οι μαθητές πρωταγωνίστησαν με χορό τραγούδι και ποικίλα άλλα δρώμενα, στέλνοντας  μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης. Στο δεύτερο μέρος, η εθελοντική ομάδα του 16ου Δημοτικού Σχολείου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα ανθρώπινα διακαιώματα μέσα από ένα εικαστικό εργαστήρι, το οποίο επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί  και τα παιδιά του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης!

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν βιώματα, συναισθήματα, εμπειρίες και μας υπενθυμίζουν ότι ο εθελοντισμός και η ενεργός πολιτειότητα, μέσα από τη δυναμική της ομάδας, “χτίζουν” σχέσεις ουσίας και αλήθειας.