Οι μικροί εθελοντές του 29ου Νηπιαγωγείου Σερρών μας μεταφέρουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο μήνυμα, μέσα από το “Νοιάζομαι και Δρω”. Πρωτότυπες κατασκευές φτιαγμένες με αγάπη και ομαδική προσπάθεια φαίνεται να είναι η αρχή για πολλές και παραδειγματικές δράσεις εθελοντισμού!

Τα παιδιά στόλισαν την πόρτα της τάξης τους με ένα τεράστιο δέντρο, λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα… Χάρτινες, πράσινες, άλλες μικρές και άλλες μεγαλύτερες σε σχήμα  παλάμες  χεριών της οικογένειας κάθε παιδιού έδωσαν τη θέση τους στα φύλλα του δικού τους δέντρου. Κάτω από τα παράξενα μα όμορφα φύλλα του ζωγράφισαν κάτι που θα ήθελαν να χαρίσουν σε ένα αγαπημένο τους πρόσωπο, καταλαβαίνοντας πόση χαρά μπορεί να αισθανθεί όχι μόνο όποιος λαμβάνει το δώρο μα και όποιος μπαίνει στη διαδικασία να προσφέρει κάτι, ακόμη κι αν είναι συμβολικό!

Και επειδή το αίσθημα της προσφοράς μετουσιώνεται και σε πράξη, η ομάδα του “Νοιάζομαι και Δρω” του 29ου Νηπιαγωγείου Σερρών, αποφάσισε να φτιάξει το ημερολόγιο της “αντίστροφης μέτρησης” για τα Χριστούγεννα! Τα παιδιά, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών που είναι κοντά τους στο όμορφο ταξίδι του εθελοντισμού κατέγραψαν τις ιδέες τους και δημιούργησαν ένα ημερολόγιο, όπου καθημερινά θα υπάρχει και μία πράξη- έκφραση αγάπης και ενδιαφέροντος! Πράξεις απλές, όπως το να ταΐσουν τα πουλάκια της αυλής του νηπιαγωγείου ή να προσφέρουν, σαν ομάδα, βοήθεια σε εκείνους που τη χρειάζονται..

Ευχαριστούμε για τις όμορφες ιδέες, το πνεύμα της προσφοράς και του ενδιαφέροντος απέναντι στους σημαντικούς άλλους, όποιοι κι αν είναι εκείνοι!