Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας,  η Ο.Μ.Α.Δ.Α εθελοντών του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης, αποφάσισε να επισκεφτεί το Γηροκομείο Ρεθύμνου. Το δίχως άλλο η υποδοχή ήταν θερμή και τα χαμόγελα χαράς δεν άργησαν να έρθουν !

Η ηλικιωμένοι φίλοι τους δεν έκρυψαν ούτε λεπτό τον ενθουσιασμό τους, ενώ τη συνέχεια αυτής της όμορφης έκπληξης, αν και θα μπορούσε κανείς να την υποθέσει, σίγουρα θα τη βίωνε πολύ διαφορετικά, εάν ήταν εκεί!

Τραγούδι και χορός πλημμύρισαν το Γηροκομείο. Οι ζωντανές αναμνήσεις από την περασμένη χρονιά δεν άργησαν να φέρουν στιγμές συγκίνησης σε όλους! Οι εθελοντική ομάδα του σχολείου, με την ενεργό της παρουσία και την καλή της διάθεση, θύμισε και πάλι στους ηλικιωμένους πόσο σημαντικός είναι και ο δικός τους ρόλος στη ζωή των άλλων.

Η μέρα πέρασε αξέχαστα, με τους παλιούς γνώριμους να έχουν τόσα να μοιραστούν. Λίγο πριν από την  αναχώρηση η εθελοντική ομάδα του σχολείου χάρισε ένα πόστερ με φωτογραφίες από τις περσινές τους επισκέψεις, το οποίο οι θαμώνες του Γηροκομείου τοποθέτησαν σε περίοπτη θέση στο χώρο υποδοχής του!