Λένε ότι η προσπάθεια και η τόλμη να υπερασπίζεται κανείς τις αξίες και τα ιδανικά του μετράει περισσότερο από την αναγνώριση της προσπάθειας… Πόσο ενθουσιασμό, συγκίνηση και γαλήνη για τα σταθερά, προς ένα κόσμο διαφορετικό, βήματα μπορεί να νιώσει κανείς, όταν με το πλήρωμα του χρόνου, η επιβράβευση του χτυπά την πόρτα;

Και επειδή το «Νοιάζομαι και Δρω» δεν αποτελεί ένα απλό Πρόγραμμα με αρχή, μέση και τέλος αλλά μια ιδέα, μια στάση και αντίληψη, όχι μόνο του δικού μας τρόπου ζωής αλλά της κοινωνίας των πολιτών, δεν παύουμε να νιώθουμε συγκίνηση, όταν εποχές σαν κι αυτήν, όπου η τεφρή και σκληρή πραγματικότητα είναι αδιαπραγμάτευτη,  οι μικροί μας εθελοντές πέτυχαν να μεταφέρουν ηχηρά μηνύματα ανθρωπιάς και αγάπης, τα οποία έφτασαν έως και το Υπουργείο Παιδείας!

Στο Διαγωνισμό, που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έλαβαν μέρος Σχολεία από όλη την Ελλάδα, ενώ  στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, με σκοπό τη βράβευση των Σχολείων αυτών για τις καλές τους πρακτικές πάνω στο προσφυγικό ζήτημα, τρία από τα συμμετέχοντα στο Πρόγραμμα Σχολεία μας έκαναν αισθητή τη δράση τους και βραβεύτηκαν το δίχως άλλο για τη συνειδητή και ουσιαστική προσέγγιση αυτού του φλέγοντος κοινωνικού ζητήματος…

Το 930 Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης  και το Γυμνάσιο Πέτρας! Έτσι, σε αίθουσα του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης εκπαιδευτικοί και μαθητές, μέσω Skype παρακολούθησαν την Τελετή Βράβευσης μαζί με μαθητές και καθηγητές σχολείων της πόλης που είχαν βραβευτεί. Παρευρέθηκαν επίσης ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου κος Μιχάλης Καπιωτάς, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Άντα Χατζηγεωργίου και ο Σύμβουλος φιλολόγων – Συντονιστής σε προγράμματα «Νοιάζομαι και Δρω» κος Χρήστος Χατζηλίας.  Σε απ’ ευθείας σύνδεση  παρουσιάστηκε συνοπτικά τα  Προγράμματα και οι Δράσει των Σχολείων!

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 4 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 3 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 2 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 1

Ένα εγκάρδιο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας για τα Σχολεία μα  και για όλα τα Σχολεία του Προγράμματος, μιας και η πορεία που χάραξαν και θα συνεχίσουν να χαράζουν είναι φωτεινή και δημιουργική!