Το “Νοιάζομαι και Δρω” του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης αποχαιρέτισε για φέτος το Πρόγραμμα που τόσο αγάπησε, με έναν πρωτότυπο και συνάμα ουσιαστικό τρόπο!

Τα παιδιά της ΣΤ’ και συγκεκριμένα η εθελοντική ομάδα της Ανακύκλωσης, αφού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ξάνθης, πραγματοποίησαν μια καμπάνια για τη χρήση πάνινης τσάντας έναντι της πλαστικής, αναλαμβάνοντας ενεργό δράση…ΠΑΝΙΝΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ 1

Οι μικροί εθελοντές μας, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια της WWF στους περαστικούς, σχετικά με τα οφέλη της μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας, ενώ αξιόλογη υπήρξε και η συμβολή εθελοντών, οι οποίοι είχαν φροντίσει από πριν να ράψουν υφασμάτινες τσάντες, με υλικό, το οποίο χορηγήθηκε από τοπική βιομηχανία. Μοδίστρες από το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης προσέφεραν ολόψυχα τη βοήθειά τους, ράβοντας τσάντες σ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

Όσο η εκδήλωση προχωρούσε, η ομάδα του “Νοιάζομαι και Δρω” έγραφε φιλοπεριβαλλοντικά μηνύματα και αποτύπωνε το λογότυπο του Προγράμματος πάνω στις ραμμένες τσάντες!ΠΑΝΙΝΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ 2

Η παραπάνω εκδήλωση αποτέλεσε κομμάτι των Γιορτών Νεολαίας της όμορφης Ξάνθης. Τα παιδιά, έχοντας στο ρεπερτόριο των εκπλήξεών τους  και μία ακόμη, ετοίμασαν και παρουσίασαν σε μαθητές και συμπολίτες τους διασκευασμένο γνωστό τραγούδι με οικολογικό περιεχόμενο.

Με θερμές και εγκάρδιες ευχές για ένα όμορφο, ξέγνοιαστο, μα και εποικοδομητικό καλοκαίρι, με χορό, τραγούδι, μα πάνω από όλα χαμόγελα και ευχάριστη διάθεση, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις!!

Θερμές ευχαριστίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης που με τόση φροντίδα και μεράκι ανέδειξαν το εθελοντικό πνεύμα και τη σπουδαιότητα που αυτό κρύβει μέσα του!

ΠΑΝΙΝΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ 4 ΠΑΝΙΝΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ 3