Το “Νοιάζομαι και Δρω” ανθίζει με μια ποικιλία δράσεων και στην Αθήνα! Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας μας ανοίγει την καρδιά του και μαζί έναν όμορφο κόσμο που δημιούρησε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μέσα από τις ευκαιρίες που έδωσε το Πρόγραμμα!!

Ξεκινώντας λοιπόν από τη γνωριμία με το ίδιο το “Νοιάζομαι και Δρω”, πρέπει να αναφέρουμε ότι η  σχολική κοινότητα ενημερώθηκε σε απογευματινή συνάντηση για την υλοποίηση του προγράμματος από τη Διευθύντρια του Σχολείου, ενώ η συνεργασία με τον ψυχολόγο κύριο  Παύλο Σαλίχο, από το “Χαμόγελο του παιδιού”, προκειμένου να  αναπτύξουν οι μαθητές καλές πρακτικές επικοινωνίας, συνύπαρξης και συνεργασίας, λειτούργησε άκρως εποικοδομητικά!

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 7

Συνεχίζουμε με τη δενδροφύτευση των παρτεριών στον περιβάλλοντα χώρο του Σχολείου, όπου εδώ,  πολύτιμη υπήρξε η συνεργασία με το Δήμο και την και την Υπηρεσία Αναδάσωσης Αττικής! Οι μικροί μας εθελοντές έμαθαν να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον να  ψηλώνουν και εκείνοι μαζί με τα δέντρα που φυτεύουν και να τα φροντίζουν για να μεγαλώσουν και εκείνα μαζί τους… Η ευαισθητοποίηση των πολιτών με μηνύματα, όπως : “Ομορφαίνουμε τον περιβάλλοντα χώρο”, “Συμμετέχουμε εθελοντικά”, “Συνεργαζόμαστε” για το περιβάλλον πάνω σε πινακίδες, που τοποθετήθηκαν στα παρτέρια από τα ίδια τα παιδιά, αποτέλεσαν μια καλή αρχή για έναν ευρύτερο προβληματισμό για τη στάση μας απέναντι στο περιβάλλον.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 13 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 14

Τα Χριστούγεννα,  η επίσκεψη των  μαθητών στους περιθαλπτόμενους του Γηροκομείου “Καλός Σαμαρείτης”,  όπου και έψαλαν κάλαντα,άκουσαν ιστορίες προσφυγιάς, μοίρασαν και δέχτηκαν δώρα, κάρτες, γλυκίσματα, ευχές και αγάπη έδωσε χαρά και συγκίνηση όχι μόνο στους ηλικιωμένους αλλά και στους εθελοντές επισκέπτες τους!

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Οι ζωγραφιές των παιδιών του 2ου Δ. Σ. Ν. Φιλαδέλφειας ταξίδεψαν για να αγκαλιάσουν της γης τα προσφυγόπουλα…Τα παιδιά μας ζωγράφισαν  και έστειλαν μηνύματα αγάπης!

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2

Οι μαθητές του “Νοιάζομαι και Δρω” παραβρέθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία που έγινε στο γειτονικό γυμνάσιο, ενημερώθηκαν για την αναγκαιότητά της, ξεπέρασαν τους φόβους της διαδικασίας και συναισθάνθηκαν την αξία της εθελοντικής προσφοράς!

Η Ε΄τάξη του Σχολείου επισκέφτηκε την Actionaid και συμμετείχε στο πρόγραμμα “Ξένος ή Ξένιος;”. Μια σημαντική εμπειρία, μάθημα ζωής και ευκαιρία να δουν τον “Σημαντικό Άλλο” με πιο βαθιά ματιά…

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11

Τα βιωματικά παιχνίδια στην αυλή και τις αίθουσες του Σχολείου με σκοπό την ανάπτυξη της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης, χάρισαν αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς, ενώ δέρνοντας κάθε παιδί πιο κοντά στο συλλογικό πνεύμα, έδωσαν ένα ισχυρό όπλο και για λαμπρό έργο την επόμενη σχολική χρονιά…!

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 5 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4

Σας ευχαριστούμε για την  αισθητή και ουσιαστική παρουσία σας!!