ΟΛΥΜΠΟΣ 1Μία από τις εθελοντικές οργανώσεις, τις οποίες είχε τη μεγάλη χαρά να γνωρίσει το 7ο  Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης  (Ε.Ο.Δ.)!

Τα παιδιά μοιραστήκανε μαζί με τους εθελοντές μια πολύ όμορφη και χρήσιμη εμπειρία!

Ένα διήμερο του Μαΐου οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές  της Στ΄ τάξης,  μαζί με τους ΟΛΥΜΠΟΣ 4γονείς τους, πραγματοποίησαν όλο ενθουσιασμό και όρεξη για εξερεύνηση, “ανάβαση” στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στο καταφύγιο «Πετρόστρουγκα», το υψόμετρο του οποίου φτάνει τα 1.940 μέτρα!!

Υπεύθυνη διαχείρισης του καταφύγιου είναι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ). Δύο μέλη της εθελοντικής ομάδας του καταφυγίου συντρόφευαν σε όλη τη διάρκεια της “ανάβασης” την ομάδα του “Νοιάζομαι και Δρω”, σε μια διαδρομή γεμάτη εκπλήξεις και πληθώρα εθελοντικών δράσεων!ΟΛΥΜΠΟΣ 2

Το διήμερο αυτό αναμφισβήτητα βοήθησε τα παιδιά να αντιληφθούν ξεκάθαρα  τι σημαίνει “προσφέρω το χρόνο μου, τη γνώση μου και τη συμπαράστασή μου στους συνανθρώπους μου”.

Έγινε επίσης αντιληπτή και κατανοητή, σε ακόμη πιο εποικοδομητικό βαθμό, τί σημαίνει να προσφέρει κανείς τη γνώση του, το χρόνο του και τη συμπαράστασή του απέναντι στο συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη!

ΟΛΥΜΠΟΣ 3Μικροί και μεγάλοι μοιράστηκαν μια καταπληκτική εμπειρία εντός εκείνου του διημέρου, το οποίο, όσο και αν απαιτούσε υπομονή και αντοχή, τελικά αποδείχτηκε πως δεν ήταν για κανέναν αρκετό!!

Οι φωτογραφίες άλλωστε το επιβεβαιώνουν!!