ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ _ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 1Το 93ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών μας μεταφέρει τη χαρά και τον ενθουσιασμό του, μέσα από τις φωτογραφίες της ολοκληρωμένης πια “πράσινης βιβλιοθήκης” του!

Ένα όνειρο που κρατήθηκε ζωντανό όλη τη σχολική χρονιά, έγινε πραγματικότητα και στολίζει πλέον το χώρο, όπου τα παιδιά περνούν δημιουργικά τη μισή τους ημέρα!

Μία βιβλιοθήκη ανοιχτή προς  όλους φτιαγμένη από ανακυκλωμένα και οικολογικά υλικά και χρώματα, με κρυμμένους στο υπόγειο του Σχολείου θησαυρούς…

ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ_ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 2Κανένας  δε θα μπορούσε να αμφισβητήσει πως βασικό συστατικό που έχει μέσα του το “καμάρι του 93ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών” είναι το μεράκι, η αγάπη, η φαντασία και η θέληση για προσπάθεια και προσφορά μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών με ευαισθησίες απέναντι στην ιδέα του εθελοντισμού και της ενεργού πολιτειότητας.

Ένας κόσμος βιβλίων, ένα γλυκό “καταφύγιο ξενοιασιάς” που θα ταξιδέψει το κάθε παιδί και θα είναι εκεί όταν το αναζητήσει, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω” και είναι το αποτέλεσμα του “Δρω”, μιας και υπήρχε το “Νοιάζομαι” όλη τη σχολική χρονιά!

ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ_1Και αφού οι εθελοντές του  93ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, έδωσαν φως ακόμη και σε έναν σκοτεινό και παραμελημένο αποθηκευτικό χώρο, αποφάσισαν, με πολύ μεγάλη επιτυχία, να δώσουν φως και στην αυλή του Σχολείου τους, αναβαθμίζοντάς την αισθητικά…!

Ένα μεγάλο μπράβο σε μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς που ένιωσαν και νιώθουν τη σημασία που έχει η αλλαγή, μέσα από την ουσιαστική προσφορά…